fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Elevii vor avea dreptul de a protesta și de a veni cu telefoanele la școală!

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În mai puțin de o săptămână, elevii din toată țara se întorc la școală. Este primul an școlar în care documentul ce stabilește clar drepturile și obligațiile beneficiarilor sistemului de învățământ este valabil. Statutul le oferă elevilor dreptul la protest, la liberul acces la informații de interes general, la utilizarea telefoanelor mobile și chiar la contestarea rezultatelor lucrărilor scrise.

Documentul prevede că „elevii vor avea dreptul la asociere la grupuri, organizaţii, sau structuri care promovează interesele elevilor şi vor avea dreptul la protest, fără perturbarea orele de curs”. Aceștia vor putea solicita informații de interes general instituției de învățământ în care învață prin intermediul cererilor 544/2001 privind liberul acces la informații de interes general.

- Reclamă -

Statutul mai prevede că elevii vor avea dreptul cu telefoane la școală pe care le vor putea folosi în scop recreativ în pauze. Utilizarea acestora în timpul orelor de curs se va face numai în scop educativ, cu acordul cadrului didactic.

Începând cu anul acesta, elevii vor putea contesta notele primite în urma lucrărilor scrise în cazul în care consideră că nu au fost evaluați corespunzător. De asemenea, cadrele didactice au obligația de a corecta lucrările scrise ale elevilor în termen maxim de 15 zile lucrătoare de la data la care au fost date elevilor. Beneficiarii educației vor avea și dreptul de a fi informați în legătură cu notele primite înainte ca acestea să fie consemnate.

În statut sunt prezente și sancțiunile elevilor, în cazurile în care absentează, produc distrugeri, jignesc alți colegi sau îi pun în pericol. La fiecare 10 absențe nemotivate, nota la purtare va putea fi scăzută cu câte un punct, iar la 40 de absențe nejustificate, elevul va primi un preaviz de exmatriculare.

- Reclamă -

Citește în întregime Statutul Elevului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img