Elevii vor studia la școală o nouă materie din 2023, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege în acest sens, care a apărut în Monitorul Oficial și astfel a intrat în vigoare luni. Elevii vor studia astfel, începând de anul viitor, educație de mediu.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea educației:

  • ”Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023—2024.”

Proiectul legislativ a fost inițiat în martie 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care se numără și Monica Anisie, fost ministru al Educației. Inițiatorii susțin că învățământul primar (clasele 1-4) ”este locul potrivit pentru a introduce educația de mediu… Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”.

”Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal), adoptat de Comisia Europeană”, mai arată inițiatorul legii, deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here