saghel dna 17sept 3

Emanuel Saghel, fostul ofițer BCCO acuzat de procurorii DNA Ploiești de fapte de corupție, se întoarce în arest! Sentința a fost dată astăzi de Tribunalul Prahova care a decis ca Saghel să fie din nou arestat preventiv pentru 30 de zile.

În plus, aceeași instanță a decis prelungirea arestului preventiv și pentru Constantin Ispas, fostul șef al Direcției Generale Anticorupție, acuzat în același dosar cu Emanuel Saghel.

Reamintim că aceștia doi, alături de Adrian Rădulescu, fostul adjunct al șefului Poliției Prahova, sunt cercetați într-un amplu dosar de corupție instrumentat de procurorii DNA Ploiești.

În luna august a acestui an, cei trei au fost aduși la sediul DNA Ploiești. După ore întregi de audieri, procurorii au decis reținerea lui Emanuel Saghel și a lui Constantin Ispas. Vezi aici ce acuzații aducea DNA împotriva celor trei ofițeri MAI.

În perioada următoare, au ieșit la iveală tot mai multe din practicile celor trei, care se pare că puseseră la punct o adevărată rețea infracțională prin care șantajau și terorizau diverși afaceriști pentru a obține beneficii personale.

Citește și:

Emanuel Saghel făcea trafic de influență chiar în sediul IPJ Prahova

DNA a găsit acasă la Saghel și la Ispas documente “Secret de Stat”

SURSE – Emanuel Saghel ar putea fi acuzat de cămătărie

Ziarul Incomod a publicat informații despre “afacerile dubioase” ale acestora cu mult timp înainte ca ancheta DNA să arate că informațiile publicate de noi erau adevărate.

Recitește:

Cocktail cu iz penal: Iulian Bădescu, Cristinel Toader, Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel

Vezi mai jos soluția dată de Tribunalul Prahova:

“Solutia pe scurt: În baza art 242 alin 2 Cpp respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul ISPAS CONSTANTIN privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu În baza disp art. 236 alin.1-4 cod de procedură penală admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – D.N.A. Serviciul Teritorial Ploieşti şi în consecinţă: În baza disp. art.236 alin. 1-4 cod de procedură penală, dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul ISPAS CONSTANTIN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.12.2015 şi până la data de 14.01.2016 inclusiv În baza art.242 al 3 Cod proc. penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată împotriva inculpatului SAGHEL MIHAIL EMANUEL, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în privinţa inculpatului SAGHEL MIHAIL EMANUEL la data rămânerii definitive a prezentei încheieri În baza art. 275 alin 3 noul cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, de la comunicare pentru inculpaţii lipsă şi pentru procuror Cercetată si pronunţată în Camera de Consiliu azi, 11.12.2015”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here