saghel dna 17sept 3

Surprize în dosarul lui Romeo Nicolae, fostul vicepreședinte al ANAF, urmărit penal pentru luare de mită într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Ploiești. Printre martorii din această cauză se numără și Emanuel Saghel, ofițerul BCCO, arestat și el tot pentru fapte de corupție.

Ofițerul BCCO nu este singurul martor din dosarul lui Nicolae. Alături de Saghel, au depus mărturii și membrii staff-ului FC Petrolul, Daniel Capră, ex-finanțatorul echipei, Marius Bucuroiu directorul clubului, Alexandru Crângu, director executiv, Bercea Florin, fost președinte al clubului de fotbal, dar și alte trei persoane necunoscute opiniei publice.

Astăzi la Tribunalul Prahova a avut loc primul termen în dosarul fostului vicepreședinte ANAF, iar instanța a stabilit ca Nicolae să rămână sub control judiciar. Acesta a fost trimis în judecată săptămâna trecută de procurorii DNA. El este acuzat că în calitate de consilier superior în ANAF—Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în iulie 2010, a pretins și primit de la un denunțător, reprezentant al unei societăți, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul instituției pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here