Primăria Ploiești va putea plăti o parte din valoarea serviciilor oferite de bone familiilor care au copii cu vârsta de până la 6 ani. Asta după ce membrii Consiliului Local Ploieşti au aprobat în această săptămână, cu 26 de voturi favorabile din totatâtea posibile, proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de la bugetul local familiilor care îşi angajează bone.

Iniţiativa vizează încurajarea părinţilor care doresc să revină în câmpul muncii, oferind un ajutor lunar cuprins între 250 şi 710 lei.

însă vine şi cu o serie de restricţii şi criterii, de la achitarea integrală a dărilor către bugetul local şi până la obligativitatea ca bona aleasă să fie certificată şi acreditată, înregistrată la ITM şi angajată printr-un contract declarat la ANAF.

Potrivit  Hotărârii, ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

  • De până la 2100 lei- 710 lei
  • De la 2101 lei până la 2500 lei- 550 lei
  • De la 2501 lei până la 3000 lei- 390 lei
  • De la 3001 lei până la 3500 lei – 250 lei

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoanele în cauză trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • Să fie cetățean roman, cetățean al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în Ploiești, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare
  • Să fie angajate cu contract de muncă individual în baza unui raport de serviciu, desfășoară activități independente, obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură, piscicultură ori exercită o funcție de demnitate publică sau asimilată

Totodată pot beneficia și persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • Sunt șomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă
  • Nu au refuzat maximum două locuri de muncă din partea AJOFM

 

“Ajutorul financiar se va acorda în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinaţie în bugetul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti. De acest ajutor beneficiază persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie şi care se află în una din următoarele situaţii: a) este părintele la care copilul locuieşte în mod statornic; b) are calitatea de reprezentant legal al copilului şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia; c) este persoana desemnată de părinte pentru îngrijirea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform prevederilor art. 104 din Legea nr. 272/2004”, se arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre.care se află în perioada  de concediu pentru creștere copil sau nu au achitat impozitele și taxele locale nu vor putea să beneficia de acest ajutor financiar.

 

De altfel, un alt criteriu important pentru a putea beneficia de banii oferiți de Primăria Ploiești este acela ca bona să poată să demonstreze că are claificare pentru această profesie și să fie angajată cu contract de muncă.  

 

1 COMENTARIU

  1. cum pot intra posesia alimentelor date de europa sant opersoana vaduva cu handicap loco motor cucertificat de handicap cu pensie de vaduva va rog sa ma ajutati va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here