Un bărbat din Câmpina a avut ghinionul să cadă în plasa unor falsificatori de bani. Bărbatul ar fi lucrat o perioadă într-una din țările din Europa, iar când a revenit în România și a mers la o casă de schimb valutar din Câmpina, a aflat că a fost plătit de angajatorul său cu hârtii fără nicio valoare.

Trei bancnote de euro, care au cupiura de 50 și 100 de euro, erau false, iar acestea au fost confiscate de autorități. Bancontele de 50 de euro au seriile Z00038657411 și Z22238657401, iar cea de 100 de euro, E01780929367.

Surse judicare au precizat că în ultimii ani este o practică în unele zone din Europa, unde români sau cetățeni de alte naționalități care merg să muncească în țările civilizate, sunt plătiți și cu bani contrafăcuți. Fără ca aceștia să știe că au în portofel hârtii fără nicio valoare, se întorc acasă în speranța că o vor duce mai bine măcar o perioadă de timp. Descoperă adevărul mult prea târziu, atunci când ajung la bancă sau la casa de schimb valutar. Polițiștii susțin că bancnotele de euro false din Prahova au o apariție sporadică, atunci când apar sunt foarte puține, iar introducerea lor în țară nu este făcută cu rea intenție, ci din ignoranță și din necunoașterea elementelor de siguranță ale banilor.

Aceleași surse au precizat că banii falși nu au fost introduși recent în România, ci în urmă cu cel puțin un an. În ultimii ani, polițiștii au depistat matrițe speciale pentru falsificarea bancnotelor euro în Italia, dar și în Bulgaria. Cele trei bancnote au fost deja confiscate la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, printr-o decizie a instanței, conform procedurilor în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here