Din noianul de declarații care au fost miercuri în dezbaterea despre România din Parlamentul European, se detașează opinia eurodeputatului spaniol Esteban Gonzales Pons, care spune: „Nu înţelegem reacţia extremă a Guvernului condus de dumneavoastră în tragica seară de 10 august, când mii de români veniţi din diaspora voiau doar să fie ascultaţi. Desigur, puteţi ignora criticile noastre, dar niciodată nu ar trebui să ignoraţi vocea poporului dumneavoastră. Românii au luptat pentru libertate împotriva comunismului, au dat jos o tiranie şi au construit o democraţie. Românii sunt un popor curajos şi decent, iar dumneavoastră, doamnă prim-ministru, îi ignoraţi”.

De la premierul şi europarlamentarii români, la vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi eurodeputaţii străini, toată lumea a vorbit despre binele cetăţenilor români.

„Trebuie o justiție corectă pentru cetățeni, ei sunt beneficiarii măsurilor din PE și parlamentele naționale. De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție”, a spus Viorica Dăncilă în Parlamentul European.

Iată ce i-a spus apoi în Parlamentul European eurodeputat spaniol, PPE, Esteban Gonzales Pons:

„Nu înţelegem reacţia extremă a Guvernului condus de dumneavoastră în tragica seară de 10 august, când mii de români veniţi din diaspora voiau doar să fie ascultaţi. (…) Desigur, puteţi ignora criticile noastre, dar niciodată nu ar trebui să ignoraţi vocea poporului dumneavoastră. Românii au luptat pentru libertate împotriva comunismului, au dat jos o tiranie şi au construit o democraţie. Românii sunt un popor curajos şi decent, iar dumneavoastră, doamnă prim-ministru, îi ignoraţi. Spuneţi-mi, de ce nu vreţi să vă ascultaţi propriul popor? Spuneţi-mi, ce interese ascunse se află în spatele acţiunilor Guvernului pe care îl conduceţi? De ce vă temeţi? Ascultaţi vocea poporului, doamnă prim-ministru, ei nu vor decât integritate, transparenţă şi dreptate. Românii vor doar să aibă un viitor mai bun, în propria ţară, nu în afara ei. Nimic mai mult. Acest parlament va rămâne de partea nobilului şi mândrului popor român. Nu există alte opţiuni pentru noi, ar trebui să înţelegeţi asta!”

Ce a răspuns premierul României?

„Trebuie să apărăm cetățenii, acest lucru îl cer și eu. Nu am să ignor vocea poporului. Martor e mare susținere populară pe care o avem în România. Ascultați pe toată lumea de bună-credință și vreau un dialog constructiv, dar un dialog care să fie corect pentru România și pentru Uniunea Europeană”, a spus Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul spaniol Esteban Gonzales Pons a vorbit, la finalul dezbaterii,  în exclusivitate pentru „Jurnalul de Seară” de la Digi24, despre ce a aflat de pe urma întâlnirii cu Viorica Dăncilă.

Citește mai departe pe digi24.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here