Lukoil2

Lukoil2Anul trecut, în octombrie, aveau loc percheziţii la Lukoil Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu la acea dată de 230 de milioane de euro. Dosarul este instrumentat de Mircea Negulescu, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Astăzi, sub conducerea aceluiaşi procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a extins cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, fiind vorba de un prejudiciu de două miliarde de euro, o sumă record în România. La ora actuală, cazul Lukoil Ploieşti este mai tare ca Cel al RAFO Oneşti.

CITEŞTE şi Evaziune fiscală la Lukoil Ploieşti de două miliarde de euro

Mircea Negulescu s-a mai ocupat de dosarul “Alexe-Păvăleanu unde a fost vorba de o evaziune de 35 de milioane de euro, care au culminat, după preluarea acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie, cu deschiderea unui dosar penal pentru corupţie pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma (PSD).

Dosarul a dus şi la arestarea mai multor patroni din Prahova care aveau afaceri în domeniul construcţiilor şi asfaltărilor.

Mircea Negulescu s-a ocupat şi de dosarul lui Theodor Berna, proprietarul Tehnologica Radion, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din România. Acesta a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 100 de milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here