bani evaziune

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române efectuează 17 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în 4 judeţe, la persoane care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 13.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor.

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 17 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Brăila și Bacău.

Activitățile se desfășoară la sediile sociale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerțului cu material lemnos.

Din cerceetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2015, reprezentantul legal a două firme cu sediile sociale în municipiul București ar fi înregistrat achiziții fictive de europaleți și paleți industriali de la șapte societăți comerciale cu sediul în municipiul București, prin aceste operaţiuni urmărindu-se sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit.

În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală, reprezentantul celor două societăţi comerciale ar fi transferat, prin tranzacții succesive, aproximativ 30.000.000 de lei în conturile celor 7 societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă.

Sumele, reprezentând contravaloarea fictivă a achiziţiilor nereale  ar fi fost retrase ulterior în numerar și restituite celor care ar fi efectuat plăţile.

Până la acest moment, prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 13.000.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 30.000.000 de lei.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor – Inspectoratul General al Poliţiei Române și al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Sursa: politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here