fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

Examenul pentru permisul de conducere va fi filmat – VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Modul de desfășurare a probei practice va fi înregistrat video și audio începând de luni, 3 iulie, a anunțat DRPCIV, menționând că, în acest scop, vor fi folosite sisteme tehnice instalate pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Măsura a fost luată pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, dar nu și în cazul examenului pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Sursa citată anunță că „sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.  Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării”.

- Reclamă -

Înregistrările audio şi video realizate nu vor constitui nformaţii de interes public. Prin urmare, în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse doar la dispoziţia instanţei competente.

Pe 3 iulie, sistemul va începe să fie folosit, dar deocamdată numai în București și Ilfov, pentru ca, în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice să se aplice, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene.

sursa: telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...