Parchetul Ploiesti 01

Sunt audieri de amploare, marți 1 februarie 2022, la Parchetul Curții de Apel Ploiești într-un dosar privind vaccinări fictive. Peste 40 de persoane sunt suspecte în cauză, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au demarat o anchetă nouă care vizează zeci de persoane care au preferat să dea bani  pentru a intra în posesia documentului care atestă vaccinarea cu serul anti COVID-19 fără a efectua în realitate actul medical.

Printre suspecți se află și un avocat, aceasta fiind și explicația pentru care ancheta este de competența Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Audierile nu s-au finalizat până la ora publicării acestei știri.

Reamintim că nu este prima anchetă de acest fel aflată în cercetarea procurorilor prahoveni. La finalul anului trecut a fost descoperită o rețea paralelă de vaccinare anti COVID-19 la un centrul din comuna Valea Călugărească. În acest prim caz, afacerea era coordonată de doi angajați ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești (un instalator și un infirmier, in prezent dați afară din serviciu), dar și e o asistentă medicală. Pentru obținerea codului QR care atestă vaccinarea oamenii au plătit între 200 și 700 de lei. Printre aceștia se află și membri ai lotului olimpic care aveau nevoie de document pentru deplasarea la Olimpiada din China.

Vom reveni cu detalii

1 COMENTARIU

  1. […] Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au demarat o anchetă nouă care vizează zeci de persoane care au preferat să dea bani pentru a intra în posesia documentului care atestă vaccinarea cu serul anti COVID-19 fără a efectua în realitate actul medical, scrie Ziarul Incomod. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here