fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

EXCLUSIV. În cazul unui cutremur, Ploieștiul ar putea rămâne fără căldură. FOTO-DOCUMENT

Citește Și

- Reclamă -

În cazul unui cutremur, Ploieștiul ar putea rămâne fără căldură! Informația a fost adusă în atenția autorităților locale încă din luna mai a anului 2017, potrivit unui document intrat în posesia redacției Incomod.

În luna mai a anului trecut, Veolia Energie Prahova a emis o notificare în atenția primarului Adrian Dobre și Consiliului Local Ploiești, dar și a președintelui CJ și consilierilor județeni Prahova. Prin respectiva notificare, Veolia solicita revizuirea Contractului de Concesiune a serviciului de alimentare cu energie termică din cauza unor evenimente exterioare care au ca efect modificarea economiei Contractului și împiedicarea Concesionarului de a-și îndeplini obligațiile contractuale.

- Reclamă -

Din documentul respectiv, reiese însă informația că în eventualitatea producerii unui cutremur, anumite construcții ar putea suferi daune majore care ar duce la întreruperea furnizării serviciului.

„În plus, anumite construcții prezintă un pericol semnificativ în cazul riscului la cutremur, clasificat cu grad II de risc seismic. În acest sens, coșul de evacuare nr. 2 al cazanelor pe aburi și sala cazanelor sunt identificate prin expertizele tehnice transmise Consiliului Județean Prahova ca necesitând lucrări de consolidare.

Pentru coșul de evacuare nr. 2, lucrările sunt estimate la 4 milioane Euro, iar pentru sala cazanelor, lucrările sunt estimate la 2 milioane Euro, investiții ce nu sunt în sarcina Concesionarului.

- Reclamă -

Dacă aceste lucrări nu sunt realizate, în caz de cutremur se vor produce daune majore asupra instalațiilor cu consecința întreruperii Serviciului„, se arată în notificarea trimisă de Veolia Energie Prahova autorităților locale.

Ziarul Incomod a solicitat puncte de vedere atât din partea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, cât și din partea primarului Adrian Dobre. Bogdan Toader ne-a comunicat că va întreba la Direcția Tehnică și că va reveni cu un răspuns, dar până la ora publicării acestui articol nu a revenit.

Adrian Dobre a declarat că respectivele construcții cu risc seismic la care se face referire în notificare aparțin Consiliului Județean Prahova și ne-a îndrumat să solicităm informații de la această instituție.

Vezi mai jos documentul prin care autoritățile au fost informate despre riscul ca Ploieștiul să rămână fără căldură în cazul unui cutremur:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cum s-a produs accidentul de pe DN 1B, dintre un TIR și două mașini

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul prânzului, pe DN 1B, în comuna Fântânele, în apropierea...
Sari la conținut