ludovic orban

“O creștere sustenabilă, pe termen lung și constantă”, asta și-ar dori liderul PNL, Ludovic Orban, care a criticat guvernarea în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate ziarului Incomod. Președintele Partidului Național Liberal spune că la ora actuală toți indicatorii economici, pe toate domeniile, “se duc în cap, o iau razna complet”. Întrebat cum ar arăta guvernarea PNL, Ludovic Orban a răspuns:

“Economia, asta e de bază. Stimularea mediului de afaceri, crearea unui mediu de afaceri prietenos, asigurarea unei fiscalități care să ajute dezvoltarea companiilor și mai ales să atragă investitori privați în România. Dacă economia merge, dacă companiile sunt în dezvoltare, fiecare om are șansa de a trăi mai bine, are oportunități suplimentare în carieră și posibilitatea de a găsi joburi mai bine plătite și de a putea să trăiască mai bine. Doi, reasigurarea echilibrelor economice. La ora actuală toți indicatorii economici, pe toate domeniile, de la deficitul bugetar până la deficitul balanței comerciale, gradul de îndatorare, se duc în cap, o iau razna complet, ăștia distrug toate echilibrele economice. Refacerea echilibrului economic, pentru că altfel orice creștere economică este o creștere care nu este sustenabilă și care nu va fi o creștere economică pe termen lung. Noi ne dorim o creștere sustenabilă pe termen lung și constantă, care să permită îmbunătățirea an de an a vieții românilor. În al treilea rând, o reformă a administrației, care să vizeze mai multe obiective, o administrație mult mai simplă, mai debirocratizată, o simplificare a procedurilor, o administrație prietenoasă cu cetățenii, o administrație în care deciziile să fie luate în baza unor rațiuni economice, sociale, tehnice și nu în baza bunului plac al politicianului care conduce entitatea administrativă.”, a declarat Orban în cadrul interviului acordat ziarului nostru.

În cadrul aceluiași interviu, Orban a vorbit despre dorința PSD de a deține puterea absolută și de a pune monopol pe Justiție, în detrimentul democrației. În plus, liderul PNL spune că PSD este un partid putred în profunzime, care sărăcește populația și o manipulează. Un alt subiect abordat este cel al lui Sebastian Ghiță, despre care Ludovic Orban spune că nu se dorește să fie adus în țară și vorbește despre complicitate din partea unor oameni cu funcții importante în acest caz. Orban a vorbit și despre scandalul de corupție din Guvern, prilej cu care a acuzat că PSD “tinde să devină un grup infracțional”, dar și despre reformarea PNL, prin aducerea unor schimbări asupra statutului partidului. De asemenea, Orban a acuzat că PSD a umplut administrația de “nepoți, nepoate, fini și piloși”, spunând că sunt prea mulți oameni angajați în sistemul de stat, iar în mediul privat nu se mai găsește forță de muncă.

Citește interviul integral aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here