UPDATE Poliția Prahova a emis următorul comunicat:

“Tânărul de 17 ani, care a fugit din curtea Judecătoriei Vălenii de Munte, în data de 11 august a.c,  a fost prins în această seară, în fondul forestier de pe raza comunei Posești.

Evadatul a fost condus la sediul Poliției Orașului Vălenii de Munte, urmând sa fie introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Prahova.

La activitățile de căutare au participat 45 de polițiști, 19 militari jandarmi și doi pădurari din cadrul Direcției Silvice Prahova.”

UPDATE Evadatul ar fi început să plângă când a fost prins de polițiști. Potrivit unor surse apropiate anchetei Cătălin Zidaru a fost prins în apropierea locuinței sale de către polițiști judiciari.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Zidaru Cătălin Florin, un tânăr de 17 ani, a evadat miercuri, 11 august, din incinta Judecătoriei Vălenii de Munte, în timp ce instanța emitea un mandat de arestare preventivă pe numele său. Tânărul era reținut pentru furt.

Cătălin Florin Zidaru a fost prins în urmă cu puțin timp, au declarat în exclusivitate pentru ziarul Incomod surse apropiate anchetei.

Autoritățile au folosit pentru prinderea acestuia tehnologie de ultimă generație, cum ar fi drone sau binocluri cu termoviziune, dar și câini de urmă. Fugarul s-a ascuns în ultimele zile în zona Vălenii de Munte, dormind în pădurile din zonă. Ziua, fura legume din curțile oamenilor pentru a se hrăni, apoi se ascundea din nou în pădurile și munții din zonă.

De fel din Posești, a copilărit în zona Vălenii de Munte și astfel o cunoștea foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here