Foto cu caracter ilustrativ

UPDATE. Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitar Veterinare Prahova, a declarat pentru ziarul Incomod:

“Noi am avut moartă o gâscă domestică pentru care am trimis probe pentru confirmare la laboratorul de referință pentru gripă aviară. Am avut opt probe, cinci de la rațe, două de la gâște și una de la găină. La 7 din 8 am găsit punctul de anticorpi anti-influență, n-am găsit la găini, am găsit la gâște. Confirmare avem pentru gâsca moartă de joi. Astăzi am omorât toate păsările de gospodărie, 12 rațe domestice, două gâște și o găină și din 25 de păsări sălbatice de pe baltă am reușit să împușcăm 20, restul au zburat. Le vom duce la incinerare”, a explicat Mihai Terecoasă, directorul DSV.

UPDATE. Contactat de reporterii ziarului Incomod, primarul comunei Tomșani, Mihai Pelin, a declarat:

“Vom lua toate măsurile în așa fel încât să fie un caz izolat. Din câte am înțeles, este vorba de păsările sălbatice, este un caz izolat și vom face în așa fel încât să rămână izolat și să nu se extindă și la populație. Ar fi o nenorocire pentru cetățeni.”, a declarat primarul Mihai Pelin.

UPDATE. Se pare că pasărea cu gripă aviară a fost găsită decedată pe o baltă din Tomșani, cu rațe sălbatice, care în trecut i-a aparținut primarului comunei Albești Paleologu. Săptămâna trecută, joi, 5 ianuarie, mai multe păsări au fost găsite decedate pe balta respectivă, două găini și trei gâște. La una dintre păsări s-a confirmat infecția cu virusul gripei aviare.

La ora actuală reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare sunt în Tomșani, la balta respectivă, pentru verificări și luarea de măsuri specifice.

Știrea inițială:

Un caz de gripă aviară a fost confirmat în Prahova, în comuna Tomșani! Virusul a fost confirmat la o pasăre găsită decedată săptămâna trecută. Informația a fost confirmată pentru ziarul Incomod de către Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, și de către Mădălina Lupea, subprefectul județului!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here