Sâmbătă, 6 iunie, se anunță un eveniment de excepție la Hipodromul Ploiești! Pe lângă Derby-ul de trap al României, unde se vor întrece cai românești, vor mai fi organizate alte opt curse, dar și un spectacol care îi va încânta pe toți cei prezenți, indiferent că vin doar să privească sau inclusiv să parieze.

Prezent la eveniment este și Jos Verbeeck, un belgian în vârstă de 62 de ani, unul din cei mai buni driveri din lume, care va concura la două curse, inclusiv la Campionatul Mediteranean, unde se vor întrece driveri din toată lumea. Caii sunt ai unui crescător local, iar Jos Verbeeck spune că nu are nicio emoție pentru evenimentul de sâmbătă. Reporterii Incomod au stat de vorbă în exclusivitate cu celebrul driver și au aflat mai multe despre el, dar și despre părerea lui despre Ploiești și despre hipodromul din oraș.

Reporter: Ce părere ai despre Ploiești?

Jos Verbeeck: Este frumos că am fost invitat să vin, îmi face plăcere să vin în Ploiești, în București. Am mai fost în Ploiești și îmi place orașul, oamenii sunt foarte primitori. Cei de aici au încercat să construiască ceva de viitor, ceva bun, am cunoscut oamenii care lucrează cu caii și totul este în regulă.

Reporter: Cum ți se pare Hipodromul Ploiești?

Jos Verbeeck: Este fantastic! Locul este foarte bun, nu este departe de capitală, de București, pistele sunt bune, totul este în regulă. Singurul lucru pe care l-am observat este acela că ar trebui mai multe padocuri pentru cai. Este un lucru foarte important. Dar îmi place acest hipodrom.

Reporter: Ce poți să ne spui despre cei doi cai cu care vei concura sâmbătă?

Jos Verbeeck: Caii sunt buni. Au venit aici acum aproximativ două săptămâni. Este mai complicat atunci când caii își schimbă locul, hrana, când fac o călătorie lungă, au nevoie de timp să se acomodeze în locuri noi. Dar cu siguranță cei doi cai sunt foarte buni.

Reporter: De unde această pasiune, devenită carieră, de a fi driver la curse de cai?

Jos Verbeeck: Fac acest lucru dintotdeauna, de când eram copil. La cinci ani deja călăream, atunci am început.

Reporter: Ai mai fost în Ploiești?

Jos Verbeeck: Da, am mai fost acum doi ani, când am vizitat hipodromul, m-am întâlnit atunci cu un domn acolo care vorbea foarte bine franceza, limba mea natală.

Reporter: Ți se pare dificil ce faci?

Jos Verbeeck: Nu, doar călătoritul este un pic mai obositor. Duminică dimineață plec din București la 5 dimineață la Viena, de acolo zbor la Berlin, iar săptămâna viitoare merg în Italia, la alte curse.

Cei care vor să-l vadă pe Jos Verbeeck, dar și pe ceilalți driveri din concurs, pot merge sâmbătă, 6 iulie, la Hipodromul Ploiești, unde reuniunea hipică va fi deschisă la ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here