Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, spune că dacă partidul pe care îl conduce s-ar afla la guvernare, una din principalele măsuri pe care le-ar lua ar fi aceea a simplificării administrației publice, implicit prin diminuarea numărul de angajați care lucrează la stat. În cadrul unui interviu acordat ziarului Incomod, Ludovic Orban a declarat că PSD a umplut administrația de nepoți, nepoate, fini și piloși și că sunt prea multe entități publice care “nu își justifică existența”. În paralel, în mediul privat, nu mai există forță de muncă, explică Orban.

“PSD-ul, de fiecare dată când a venit la putere a umplut administrația de nepoți, nepoate, fini și piloși care au fost băgați cu forța în administrație și care în mare parte distrug calitatea administrației. Administrația trebuie să se bazeze pe funcționari de carieră, pe oameni care sunt competenți în domeniile pe care le girează, pe oameni care într-adevăr știu și au conștiință și se comportă în baza acestei conștiințe că servesc interesul public și într-adevăr să se comporte ca servanți ai interesului public. E nevoie de o simplificare, în primul rând de la Guvern. Cum să ai un Guvern de 29 de ministere? Media europeană este de 17 ministere. În viziunea noastră, Guvernul ar trebui să aibă, 15, 16, maxim 17 Ministere. Numărul de agenții, de autorități, de oficii, numărul de servicii deconcentrate din teritoriu, este mult prea mare, sunt entități care nu își justifică existența, care pur și simplu și-au găsit singure de lucru și care nu au niciun fel de rațiune de a exista, inclusiv în ceea ce înseamnă administrația locală. Trebuie să ne gândim la o concentrare a localităților, de forme care s-au petrecut în Spania, în Danemarca, în Polonia, cu rezultate excepționale. Aici trebuie pus piciorul în prag și pentru că, uitați, în mediul privat ne confruntăm cu o criză pe piața muncii. Aproape nu există firmă, companie cu care să fii luat legătura, care să nu se plângă de faptul că foarte greu găsește mână de lucru și mai ales mână de lucru calificată. Pentru că aici politicile PSD au distrus învățământul profesional. De 15 ani, numărul de meseriași formați în școlile profesionale, în liceele tehnologice, s-a redus simțitor. La ora actuală dai cu tunul și nu mai găsești meseriași, indiferent în ce domeniu.”, a declarat Ludovic Orban în cadrul interviului acordat ziarului Incomod.

În cadrul aceluiași interviu, Orban a vorbit despre dorința PSD de a deține puterea absolută și de a pune monopol pe Justiție, în detrimentul democrației. În plus, liderul PNL spune că PSD este un partid putred în profunzime, care sărăcește populația și o manipulează. Un alt subiect abordat este cel al lui Sebastian Ghiță, despre care Ludovic Orban spune că nu se dorește să fie adus în țară și vorbește despre complicitate din partea unor oameni cu funcții importante în acest caz. Orban a vorbit și despre scandalul de corupție din Guvern, prilej cu care a acuzat că PSD “tinde să devină un grup infracțional”, dar și despre reformarea PNL-ului, prin schimbările pe care vrea să le aducă la statutul partidului.

Citește interviul integral aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here