fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

EXCLUSIV – Mărturia incredibilă a unui polițist local: Colegii mei luau spagă între 300 lei și 500 lei, brânză, salam, vin și tuică

Citește Și

- Reclamă -

politia locala ploiesti - Ziarul INCOMODReporterii Ziarului Incomod au intrat în posesia unei mărturii incredibile a unui polițist local. Una dintre faptele denunțate de bărbat, a cărei identitate n-o dezvăluim din motive lesne de înțeles, s-a petrecut la jumătatea lunii iulie 2014. Acesta ne-a relatat cu lux de amănunte cum se primește șpaga în Poliția Locală a municipiului Ploiești, după ce a fost în patrulare cu agentul Vasilică Costin Constantin.

„În timp de mă aflam în patrulare, colegul meu a făcut abuz de funcția pe care o deține pentru a obține diverse lucruri, de la bani până la alimente. Într-o seară, am oprit la un comerciant ambulant unde am descoperit mai multe nereguli în acte. După efectuarea controlului, colegul meu i-a recomandat vânzătorului să sune la cineva din poliție aflat pe o funcție mai mare ca a sa (un tertip pentru a afla dacă respectivul are relații în poliție), pentru a scăpa de sancțiunile pe care urma să le primească în urma ilegalităților descoperite de noi. În momentul în care bărbatul i-a spus colegului meu că nu are nicio cunostință în politie, acesta a început să-l sperie spunându-i că amenzile sunt extrem de mari și că în aceste cazuri se confiscă toată marfă pentru care nu există documente. Șpaga pe care colegul meu o lua în aceste situații era de 300 lei, dar ajungea uneori și la suma de 500 de lei. Eu am refuzat să primesc vreun ban din această șpagă, iar el a început să mă amenințe spunându-mi „dacă spui cuiva, te bat de te c… pe tine””, a declarat în exclusivitate polițistul local reporterilor Ziarului Incomod.

- Reclamă -

„Am încercat să te învăț să trăiești în Poliția Locală, dar nu vrei.”

Din spusele polițistului local care ne-a informat despre aceste practici, agentul Vasilică Costin Constantin avea un scenariu bine pus la punct pentru a primi bani, care funcționa de fiecare dată.
„Altă seară, altă patrulare. Colegul meu, Vasilică Costin Constantin, a primit mită în valoare de 100 euro, echivalentul a 440 lei, de la un alt comerciant. Scenariul era la fel. Vânzătorul nu avea actele în regulă, colegul meu îl amenința că îi dă o amendă usturătoare și că îi confiscă marfa. Mi-a oferit și mie jumătate din sumă, respectiv 220 lei. Evident, am refuzat, și din acel moment a încetat să mai lucreze cu mine, dar și eu cu el. Mai mult decât atât, mi-a spus că „am încercat să te învăț să trăiești în Poliția Locală, dar nu vrei”. Cu alte ocazii, când vânzătorii nu aveau bani de dat șpagă, îi „ierta” și îi întreba „nu dai și tu o sticlă de vin?”. Într-o seară, când eram iar cu el pe tură, partea mea de șpagă ar fi constat într-o plasă cu brânză, două bucăți de salam, o sticlă de vin, o sticlă de vișinată și una de țuică „, a adăugat polițistul.

Toate aceste aspecte au fost semnalate verbal atât șefilor direcți, cât și lui Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești. Din spusele polițistului, toate raportele au fost rupte.

- Reclamă -

Nota redacției:  Dată fiind gravitatea acuzațiilor, reporterii noștri i-au sugerat polițistului să depună o reclamație, acesta a fost de acord și urmează să ofere declarații și organelor competente care vor deschide o anchetă în acest caz. Redacția noastră a oferit reprezentanților Poliției Prahova identitatea denunțătorului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut