UPDATE ORA 12:00

Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, suspecții din dosarul vaccinurilor false sunt acuzați de luare și dare de mită

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziții domiciliare, toate în județul Prahova, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid.

Activitatea vizează un centru de vaccinare și patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestor entități.

Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

Cu această ocazie vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspectilor, potrivit comunicatului remis presei de IJP Prahova.

La activitatea menționată participă polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Prahova.

UPDATE: La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au fost deja aduse persoanele suspecte în cauză. Se pare că este vizat inclusiv un medic de familie.

Perchezițiile au avut loc la mai multe Cabinete Medicale Individuale implicate în campanie de vaccinare anti COVID.

Știrea inițială

……………………………………………

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziții, joi 14 octombrie, în mai multe localități din județ, în special în zona rurală, într-un dosar privind vaccinări fictive.

Surse apropiate de anchetă au precizat că sunt vizate mai multe centre de vaccinare, iar peste 40 de persoane vor fi duse la audieri.

Conform surselor citate, perchezițiile au loc inclusiv în comuna Ciorani.

Legat de centrul de vaccinare din Ciorani existau suspiciuni mai vechi că asistenții medicali s-ar fi folosit de parafa unui medic pentru a elibera certificate false de vaccinare anti COVID.

Pe lista suspecților care urmează să fie aduși la audieri se află inclusiv personal medical.

Știre în curs de actualizare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here