Spitalul Municipal de Urgență Ploiești ar urma să se construiască într-o nouă locație! Anunțul a fost făcut miercuri, 3 februarie, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Ziarul Incomod.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat miercuri, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Ziarului Incomod, faptul că a găsit o nouă locație pentru Spitalul Municipal de Urgență Ploiești, în speță, pe un teren aflat în spatele Hipodromului. Edilul a precizat că această decizie a fost luată în contextul în care dorește ca până în luna septembrie să fie demarate lucrările la noua unitate medicală.

Ba mai mult, Volosevici a ținut să puncteze și faptul că finanțarea în ceea ce privește construirea Spitalului Municipal de Urgență Ploiești va fi realizată prin Compania Națională de Investiții.

Legat de decizia de a muta locația în care va fi construită unitatea spitalicească, edilul a precizat că s-a ajuns la concluzia că termenul de finalizare a documentației se reduce considerabil, astfel ca proiectul să fie introdus rapid pe lista de investiții a CNI.

”Vă spun în premieră acest lucru, există o logică și o discuție în momentul acesta despre schimbarea locației. Deja s-au purtat discuții în ședința premergătoare din decembrie, nu pentru că vrem să întârziem lucrurile sau pentru că ne-am răzgândit, ci, din contra, pentru că vrem să grabim lucrurile.

Acest lucru ne ajută să ne înscriem pe o listă scurtă la nivelul  Companiei Naționale de Investiții, la care vom participa și noi în ceea ce privește dotările unității spitalicești.

Toate aceste lucruri, încercăm să le facem pe repede înainte, pentru că înscrierea în lista prioritară va fi, probabil la sfârșitul lui februarie, pentru ca această investiţie să fie preluată de CNI. Vom continua să preluăm cele 7,5 ha de la Ministerul Apărării.

Nu voi permite vreodată și nu îmi permit luxul ca acest spital să nu înceapă și să se predea amplasamentul decât cel târziu în luna septembrie a acestui an.

Și atunci, am mers pe o altă locație care este în spatele Hipodromului și care este absolut în regulă, având ca logică, spitale în zone diferite. Este foarte simplu să facem niște alipiri, să începem procedurile de PUZ,  astfel încât sunt  micșorate din punct de vedere temporar procedurile la 2-3 luni, iar nu 6-7”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Totodată, edilul a anunțat că Primăria Ploiești va prelua și cele 7,5 hectare de teren pe care era amplasată fosta unitate militară de pe strada Torcători, însă în alte condiții.

Potrivit primarului, o comisie a Guvernului României va analiza situația unităților militare abandonate, urmând ca acestea să intre în patrimoniul unităților administrativ teritoriale cu titlu gratuit. Astfel, primăria nu va mai fi nevoită să ofere în schimb 80 de unități locative.

Volosevici a ținut să precizeze că ia în calcul ca pe terenul respectiv să fie construit un nou cartier de locuințe pentru tineri.

Mai multe amănunte legate de acest subiect veți putea afla, zilele următoare, în amplul interviu pe care primarul Andrei Volosevici l-a oferit Ziarului Incomod.

2 COMENTARII

  1. O veste mai ult decat BUNA, mutarea sputalului intr-o zona mai putin locuita! Dar trebuiesc si drumuri pe masura! Vrem sa ne informati data la care excavatorul va incepe saparea fundatiei! Cate locuri vaavae viitorul spital? Cate etaje si cate etaje la subsol? Vrem sa ne prezentati macheta viitorului spital sa ne spunem si noi parerea! Dar celelalte “promisiuni cu fonduri europene ” cand vor fi demarate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here