Mai multe persoane au semnat acorduri de recunoaștere a faptelor în dosarul privind fraudarea alegerilor locale în comuna prahoveană Ciorani, au declarat în exclusivitate pentru ziarul Incomod surse apropiate de anchetă. În plus, în urma unor audieri, ancheta va fi extinsă și cu privire la alegerile parlamentare care au avut loc în luna decembrie a anului trecut, susțin aceleași surse.

Sursele amintite mai sus au precizat pentru ziarul Incomod că mai multe persoane au fost audiate luni, 19 iulie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, instituție care instrumentează dosarul privind fraudarea alegerilor locale în Ciorani toamna trecută.

Patru persoane dintre cele audiate astăzi au semnat acorduri de recunoaștere și au oferit detalii despre modalitatea în care alegerile locale au fost fraudate la Ciorani. În plus, cei patru au declarat că fraude similare au avut loc și la alegerile parlamentare din decembrie și, mai mult decât atât, s-au oferit să semneze acorduri de recunoaștere și pentru comiterea faptelor la cel de-al doilea scrutin electoral de anul trecut. Surse oficiale apropiate anchetei vorbesc acum despre o extindere a cercetărilor cu privire la fraudarea alegerilor parlamentare.

Reamintim că în acest dosar sunt 17 persoane inculpate, dintre care 12 sunt angajați ai primăriei Ciorani. Primarul comunei, Marin Voicu, este în arest preventiv, în timp ce 15 dintre inculpați sunt în arest la domiciliu. Detalii aici!

Acuzațiile aduse de procurori în această cauză sunt dintre cele mai grave, iar frauda la turul de scrutin din septembrie 2021 a afectat rezultatul alegerilor astfel încât unul dintre partide (ALDE) nu a mai obținut două locuri în Consiliul Local Ciorani.

Măsluirea rezultatului votului a fost înregistrată de camerele STS montate în fiecare secție de vot, arată procurorii, iar membrii secțiilor de votare știau că sunt filmați, dar fie nu le păsa, fie se întorceau cu spatele și-și vedeau nestingheriți de treabă. Frauda a fost făcută, mai arată procurorii, pentru a elimina candidatul ALDE din cursă, un personaj care se afla în conflict mai vechi cu primarul comunei Ciorani.

Citește și:

Cum a fost posibilă fraudarea alegerilor locale de la Ciorani. ”Pe față” și ”la vedere” acuză procurorii. MOTIVAREA INSTANȚEI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here