fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

EXCLUSIV! Senatorul Daniel Savu suspect de privatizări oneroase în dosarul ”Distileria”-Interviu cu ofițerul de caz

Citește Și

- Reclamă -

După ce ieri ziarul Incomod v-a prezentat în exclusivitate mărturia uni fost ofițer SRI pe care senatorul Daniel Savu a încercat să-l mituiască în numele lui Sebastian Ghiță, astăzi vă prezentăm noi informații despre Daniel Savu acordate într-un interviu ziarului nostru de ofițerul în rezervă Adrian Radu.
Citește Senatorul Daniel Savu a încercat să mituiască un ofițer SRI pentru deputatul Sebastian Ghiță – FOTO-DOCUMENTE
Adrian Radu, ofițerul SRI în rezervă a fost cel care a deschis dosarul ”Distileria”, dosar în urma căruia au fost arestați generalul Ovidiu Soare, coloneii SRI Corneliu Păltânea și Gheorghe Dumitrache. Fostul ofițer SRI a precizat că în acest doar a apărut și numele lui Daniel Savu, pe acea vreme șef la APAPS, care a fost acuzat de privatizări oneroase. Radu Adrian susține că împotriva senatorului au existat probe, acesta fiind interceptat legal, dar că dosarul a fost îngropat la DNA București.
Despre dosarul ”Distileria”, publicația Gândul scria că ”ancheta procurorilor a plecat de la cazul informativ “Distileria”, în care urmăritul principal a fost afaceristul prahovean Mihai Anastasescu. Acesta era urmărit de SRI pentru afacerile dubioase pe care le-a desfăşurat cu alcool şi petrol şi privatizări frauduloase.
Mihai Anastasescu, printr-o altă firma sa, Mika Quatro SRL Câmpina, ar fi achiziţionat alcool fără documente justificative, comiţând o evaziune fiscală de mare amploare. Potrivit unor surse din SRI, pe mandatul interceptărilor convorbirilor telefonice ale acestuia ar fi picat Dorina Mihăilescu, Ion Stan, Daniel Savu, Ion Savu, Adrian Năstase etc. Se pare că aceştia ar fi avut discuţii prin telefon cu omul de afaceri şi ar fi încercat să-l ajute prin trafic de influenţă.
Aceleaşi surse informative au mai declarat pentru Gândul că Dorina Mihăilescu a „picat” pe mandatul de ascultare când a purtat o discuţie cu Mihai Anastasescu despre asociatul acestuia la firma Taipan SRL, Marius Crintea, care ar fi avut probleme cu Justiţia. Dorina Mihăilescu ar fi acţionat din ordinul lui Adrian Năstase pe care îl numea codificat „AN-ul”. În plus,  pe mandat şi prin filaj reiese cum Dorina Mihăilescu a intervenit la procurori cu care s-a întâlnit la Slobozia pentru Marius Crintea : “AN-ul a dat liber în târg la furat”.
Tot pe mandat ar reieşi că Dorina Mihăilescu a intervenit la directorul general al BCR Prahova, Gheorghe Bălănescu, pentru a-i  fi acordate ilegal credite lui Anastasescu pe care acesta le-ar fi utilizat prin schimbarea destinaţiei pentru achiziţionare de alte firme. În plus, pe filaj şi pe mandatul de interceptare ar fi reieşit că fostul şef al SRI Câmpina, Ion Savu, i-ar fi transmis lui Anastasescu că telefoanele îi sunt ascultate. La rândul său, acesta ar fi aflat acest aspect de la Gheorghe Chiulea care era şef la sectorul T din SRI Prahova, sector unde se ascultau telefoanele. Potrivit aceluiaşi mandat de interceptare, Ion Stan a utilizat date secrete obţinute din SRI pentru afaceri oneroase, trafic de influenţă. Anastasecu a fost ajutat de Ion Stan să obţină ilicit şi nişte hidrocentrale.
Aceleaşi surse din SRI spun că raportul de prelungire a mandatului de interceptare a convorbirilor în operaţiunea „Distileria” a fost întrerupt: ‘’Mandatul nu se va mai prelungi deoarece nu sunt elemente de siguranţă naţională”, a fost răspunsul primit de la Direcţia Jurdică a SRI. Însă sursele SRI spun altceva: “Ca să ajungă control informativ, cazul “Distileria” a trecut prin mai multe faze de la informare generală la AVIO (acţiune de verificare informativ operativă), la control informativ, unde Direcţia juridică ar fi dat avizul de legalitate şi ar fi specificat că este un caz de siguranţă naţională”.
Generalul Ovidiu Soare a închis “operaţiunea Distileria” coordonată de  el  şi  instrumentată de Secţia de Informaţii a judeţului Prahova din cadrul SRI, deşi existau suficiente indicii de săvârşire a mai multor fapte penale de natură economică şi de corupţie. Mai mult decât atât, generalul Soare ar fi furnizat aceste date cu caracter secret în momentul în care a aflat că în cazul respectiv au fost interceptate, în discuţiile cu persoanele urmărite informativ, şi personalităţi politice.”.
De-a lungul timpului Daniel Savu a încercat să inducă ideea că el nu are nicio legătură cu acest dosar, dar ofițerul Adrian Radu confirmă fără niciun dubiu implicarea lui Daniel Savu, ofițerul SRI afirmând faptul că i se pare o coincidență prea mare că după aceste privatizări oneroase ghidate de Savu, acesta a ajuns parlamentar PSD.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut