Tâlhari acuzați de tentativă de omor au fost aduși joi seară, 8 decembrie, în Ploiești, pentru reconstituirea unei infracțiuni! Este vorba de un grup de bărbați care au fost prinși pe data de 24 noiembrie în urma unor percheziții efectuate de polițiștii ilfoveni, care aveau indicii că grupul respectiv tâlhărise mai multe persoane, într-unul din cazuri fiind vorba și de o tentativă de omor.

La momentul perchezițiilor, prejudiciul doar pentru câteva dintre fapte a fost stabilit la 15.000 euro, tâlharii luând din mai multe locuințe bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare. Au existat indicii că astfel de fapte au fost comise de bărbații respectivi și în alte județe, nu doar în Ilfov, iar inculpații au fost conduși astăzi în teren pentru a se face reconstituirea unei tâlhării de la o casă din Moara Domnească. După ce jefuiseră locuința din Moara Doamnească, tâlharii amanetaseră bijuteriile la o casă de amanet din centrul Ploieștiului, din zona Primăriei, astfel că după reconstituirea la locuință inculpații au fost aduși și la societatea din municipiu (imagini video și foto jos). Aici, oamenii legii au găsit contractele în baza cărora infractorii au lăsat bijuteriile la casa de amanet, dar și bunurile, care constituie acum probe în dosar.

Tentativa de omor ar fi fost comisă de tâlhari în Chitila când, într-o noapte, au intrat mascați într-o locuință, unde le-a ieșit în cale fratele proprietarei, un bătrân de aproximativ 70 de ani care era venit în vizită. Se pare că tâlharii l-au legat pe bătrân de un scaun, l-au bătut și l-au amenințat cu un cuțit să le dea toți banii și bijuteriile care existau în imobil. Bătrânul a fost bătut cu bestialitate și a ajuns în stare gravă la spital, astfel că încadrarea faptei s-a făcut pe tentativă de omor.

Pe data de 24 noiembrie, în urma perchezițiilor instrumentate de polițiștii ilfoveni, a fost emis următorul comunicat de presă:

La data de 24 noiembrie a.c. polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov efectuează șase percheziții și pun în executare patru mandate de aducere, în vederea probării activității membrilor unei grupări, specializate în comiterea de infracțiuni cu violență.
Perchezițiile vizează patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani și se desfășoară în județele Ilfov, Călărași și Neamț.
În fapt, cei în cauză sunt bănuiți de comiterea unor tâlhării, precum și a unei tentative la infracțiunea de omor.
Din investigații a reieșit faptul că, în cazul tâlhăriilor, membrii grupării ar fi pătruns în locuințe, din județul Ilfov, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, și ar fi recurs la amenințări și acte de violență asupra proprietarilor imobilelor în scopul obținerii de bani și bunuri de valoare (bijuterii și ceasuri).
Prin faptele lor, ar fi creat un prejudiciu total de aproximativ  15.000 de euro.
În acest caz, polițiștii desfășoară activități sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Vezi mai jos imagini video și foto de la reconstituirea de astăzi de la casa de amanet din centrul Ploieștiului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here