fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Experiment sinistru! Elevii de clasa a II-a, îndemnaţi să lase un şoricel să moară

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Elevii de clasa a II-a sunt îndemnaţi de autorii unui auxiliar şcolar să închidă un şoricel într-un borcan şi să-l lase fără apă şi hrană. Editura care a publicat auxiliarul susţine că acesta a fost trimis spre avizare la Ministerul Educaţiei.

Experimentul sinistru din auxiliar a fost descoperit de un părinte, care a distribuit o imagine cu pagina pe reţeaua de socializare Facebook. Ulterior, din motive pe care nu le-a precizat, părintele a şters imaginile distribuite.

- Reclamă -

Astfel, potrivit imaginilor, experimentul din auxiliar vine să răspundă la întrebarea “animalele pot trăi fără apă şi fără hrană?” Elevii sunt îndemnaţi să folosească pentru experiment un borcan de stilclă (sic!) cu capac perforat pentru a pătrunde aerul, un şoricel alb (special pentru experimente) şi carneţelul de observaţie şi creion.

“Observăm timp de câteva zile comportamentul şoricelului care este pus în borcan. Exemplu: La început şoricelul se comportă normal, este vioi, se mişcă în borcan, apoi, dacă nu primeşte apă şi hrană……..”, este detaliat experimentul în auxiliar, elevii având posibilitatea să noteze ce se întâmplă cu animalul pe linia punctată.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -

Auxiliarul care cuprinde experimentul este “Matematica şi explorarea mediului – auxiliar clasa a II-a”, scris de cinci autori, toţi cu numele de familie Pârâială. Editura care publică auxiliarul a precizat că auxiliarele nu au fost, deocamdată autorizate, fiind trimise pentru avizare la Ministerul Educaţiei.

 - Ziarul INCOMOD

Potrivit descrierii, auxiliarul este conceput “conform planului de învățământ, OMECTS 3418/19.03.2013, care prevede 5 ore/săptămână, 170 ore/an”.  În prezent, auxiliarul poate fi cumpărat la “Super REDUCERE” de pe site-ul editurii, la preţul de 10 lei.

sursa: vocea.biz

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Noi detalii despre scandalul cu un profesor din Ploiești acuzat că a întreținut relații sexuale cu o elevă de 14 ani

Un profesor de sport de la Colegiul Național Pedagogic Regina Maria din Ploiești este acuzat că a întreținut relații...
spot_img
Sari la conținut