fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Explicațiile bizare ale prefectului Prahova după ce a schimbat purtătorul de cuvânt al instituției

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În plină criză de coronavirus, prefectul județului Prahova, care de altfel a fost total absent din spațiul public de când a fost numit în funcție, a luat decizia de a schimba purtătorul de cuvânt al instituției. Modalitatea prin care a făcut acest lucru lasă mult de dorit, pe de-o parte, iar pe de altă parte ridică multe semne de întrebare, inclusiv de legalitate, dacă ne gândim la un posibil trafic de influență.

Ziarul Incomod a publicat mai devreme un articol în care explicam cum fostul purtător de cuvânt, Raluca Eparu, a fost dată afară fără a fi măcar informată despre acest lucru oficial, de conducerea Prefecturii. În schimb, potrivit surselor din instituție, o ziaristă a mers marți, 17 martie, la Prefectura Prahova unde a anunțat că Eparu va fi dată afară și că ea va fi viitoarea purtătoare de cuvânt, începând de luni.

- Reclamă -

Mai mult decât atât, potrivit unor surse din administrația publică, prefectul mai degrabă ar fi „agreat” decât ar fi „luat” această decizie, fiind sfătuit astfel de unii consultanți politici apropiați deputatului Roberta Anastase.

Momentul de a face această schimbare nu putea fi mai nepotrivit, în contextul în care purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova era persoana care ținea legătura cu reprezentanții mass-media și care comunica oficial pe tema coronavirusului. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului prefectul s-a dovedit a fi absent total din spațiul public, ba chiar a refuzat dialogul cu mass-media. Astfel, după ce că personal nu comunică informații, prefectul a mai și dat afară singura persoană din instituție care făcea acest lucru.

Și deși Raluca Eparu răspundea prompt la întrebările mass-mediei și nu avea reclamații în acest sens, prefectul vorbește de „feelinguri” când explică de ce a luat decizia de a renunța la colaborarea cu ea.

- Reclamă -

După ce ziarul Incomod a publicat articolul despre culisele schimbării Ralucăi Eparu, am obținut și o reacție din partea prim-ministrului Ludovic Orban care s-a arătat surprins că prefectul (care de altfel a fost sprijinit de PNL la numirea în funcție) nu comunică cu presa și a declarat că va verifica situația de la Prahova. În momentul în care scandalul a escaladat și a ajuns în atenția premierului, brusc prefectul Cristian Ionescu a început să vorbească și l-a sunat pe unul din reporterii Incomod. A promis că va răspunde la telefon și că va da curs solicitărilor noastre începând de acum, cu atât mai mult cu cât până luni instituția nu mai are purtător de cuvânt. Acesta a precizat că stabilise cu Raluca Eparu ca aceasta să încheie colaborarea vineri, pe 20 martie, astfel încât să existe continuitate, dar aceasta a informat deja reprezentanții mass-media că de astăzi nu mai lucrează în instituție. Prefectul nu a spus niciun cuvânt despre cum și-a permis o viitoare angajată să concedieze actualul purtător de cuvânt, practic să se poarte de parcă ea ar conduce Prefectura.

Cristian Ionescu a vorbit în schimb despre faptul că nu se completa cu Raluca Eparu, că nu a avut o relație perfectă, că nu a fost compatibilitate de feeling și că nu se putea hrăni din experiența acesteia, de parcă ar fi vorbit despre o altfel de relație care s-ar fi încheiat din cauza clasicei „nepotriviri de caracter”. Ionescu aparent a uitat complet că vorbea despre o relație de muncă, în care cel mai important este dacă fiecare își face treaba, iar în acest caz purtătorul de cuvânt, din prisma mass-mediei, își făcea treaba exemplar.

„Am nevoie în această perioadă să ies mai mult în public, așa cum ați spus și dumneavoastră am fost foarte greu de găsit. Cu Raluca m-am cunoscut în postura, în situația în care eu am fost numit prefect, am găsit-o angajată la cabinetul fostei doamne prefect, am optat să păstrez aceeași echipă. Nu a fost o colaborare, cum să zic, trebuie să existe o compatibilitate de feeling, să ne completăm ca să putem face o echipă, nu reușeam să ne completăm în lucruri care din păcate mă puneau și pe mine într-o situație nu foarte bună. A fost bună colaborarea în sensul că n-am avut probleme nici eu cu doamna Eparu, nici doamna Eparu cu mine, dar n-a existat acea relație perfectă, am nevoie de cineva care să îmi ofere din experiența sa și să pot să iau din ea, să mă hrănesc, să pot să transmit această formă de manifestare. Pentru mine aparițiile publice au fost puține în trecut, motiv pentru care îmi vine puțin mai greu să ies în față, dar n-am de ales, am hotărât de acum încolo să ies la orice intervenție”, este declarația lui Cristian Ionescu.

Potrivit unor surse din Instituția Prefectului Prahova, viitorul purtător de cuvânt se pregătește deja „să intre în pâine”. Astăzi, după ce ar fi anunțat că este noua purtătoare de cuvânt, aceasta ar fi petrecut timp în instituție aflând ce are de făcut și primind parole de la site-uri ale prefecturii. Va fi interesant de aflat dacă aceasta este deja, oficial, angajată a Prefecturii Prahova, sau s-a grăbit un pic când a cerut parolele…

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut