Creșterea uriașă a prețurilor la materialele de construcții a devenit o piedică pentru continuarea lucrărilor pe A1. 13 km din autostradă riscă să rămână în aer, asta după ce valoarea lucrării s-a dublat față de valoarea inițială.

Cu aceleași probleme se confruntă și județul Timiș, unde din cauza prețurilor crescute la materiale, constructorii renunță la lucrări.

Ministrul Transporturilor nu a fost luat prin surprindere, acesta declarând că se aștepta la această veste.

Totodată, Sorin Grindeanu a declarat că valoarea estimată inițial a fost prea mică, în comparație cu prețurile crescute din acest an.

“Nu este singurul caz din păcate, de reziliere care se va întampla în perioada următoare, pe proiecte nerealiste, pe neseriozitatea unor constructori. Aici nu este cazul, ofertele nu au fost conforme şi atunci trebuie schimbat ceva, regulile după care se joacă în acest domeniu”, a spus ministrul Transporturilor.

Și în Timiș au apărut probleme similare. Constructorii au început să renunțe la lucrări, inclusiv la cele din fonduri europene. Lărgirea drumului județean care face legătura între Timișoara și autostradă a fost deja oprită din cauza materialelor foarte scumpe.

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a declarat: “Chiar am reziliat un contract în care constructorul nu mai avea capacitatea financiară să susţină ofera pe care a făcut-o câţiva ani, atunci când a participat la licitatie. E vorba de drumul judeţean care face legătura între Timişoara şi autostradă. Preţurile la materialele de construcţie au crescut foarte mult si ne pune în imposibilitatea de a continua anumite proiecte”.

Sursă: Antena3

1 COMENTARIU

  1. Ministerul Transporturilor condus de un PSD-ist mai prost decat prostii! PSD-ul nu vrea decat oprirea tuturor investitiilor in Romania! PS-ul este impotriva poporului roman!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here