Consiliul Judeţean Prahova a depus două proiecte, cu şanse mari de a atrage finanţări europene nerambursabile pentru modernizarea unor drumuri. La şedinţa de săptămâna trecută, autorităţile au aprobat şi contractarea unor firme specializate, pentru exproprieri în aceste zone.

Conducerea CJ Prahova speră să implementeze două ample proiecte europene, cu o valoare totală estimată la 47 de milioane de euro şi care vizează modernizarea a patru drumuri judeţene. Una dintre aceste artere de circulaţie asigură ieşirea spre Dâmboviţa, iar celelalte trei se află în zona de sud-est a judeţului, aproape de graniţa cu Ialomiţa, pe traseul turistic “Drumul Vinului”. Se doreşte asfaltarea acestor şosele, lărgirea lor, crearea de piste de biciclete şi parcări şi asigurarea iluminatului public în interiorul localităţilor traversate, motiv pentru care va fi nevoie şi de dobândirea unor terenuri care momentan nu se află în proprietatea autorităţilor. Cererile pentru finanţarea acestor obiective de investiţii au fost deja depuse, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean, care săptămâna trecută au aprobat două noi proiecte de hotărâre vizând începerea procedurilor de expropriere, pe aproximativ 40 de hectare. Ambele hotărâri adoptate de CJ vizează achiziționarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare pentru dobândirea prin expropriere a unor suprafețe de teren, primul proiect vizând Drumul Judeţean 720, iar al doilea DJ-urile 102K, 102D şi 100C.

Pentru modernizarea DJ 720, de la intersecţia cu DN1 şi până la graniţa cu judeţul Dâmboviţa, este nevoie de exproprieri la Filipeștii de Pădure, pe 133.401 de metri pătraţi, și la Floreşti, pe 91.360 mp. Lungimea totală a tronsonului de drum ce face obiectul modernizării este de aproape 15 kilometri, potrivit documentelor prezentate de CJ Prahova.

Al doilea proiect de modernizare vizează DJ102K, DJ102D și DJ100C, propunând lucrări în localităţile Mizil, Urlaţi, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile şi Vadu Săpat. Suprafața totală a proiectului, pe care se va realiza investiția, este de 744.756 mp, o mare parte din acest terenaflându-se în proprietatea instituţiei, dar mai fiind necesară exproprierea unei suprafețe de 177.839 mp proprietate privată, potrivit proiectului de hotărâre.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here