Curtea de Apel de la Belgrad a respins, într-o decizie definitivă, cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, arestat în capitala Serbiei în aprilie 2017 în baza unui mandat de arestare emis de România, a declarat un purtător de cuvânt al instanţei pentru agenţia Tanjug, citat de Agerpres.

Sebastian Ghiţă a fost arestat fiind suspectat de comiterea a opt infracţiuni.

Curtea de Apel a menţinut decizia Înaltei Curţi de la Belgrad, care a respins cererea de extrădare în urma faptului că, printr-o hotărâre a Oficiului pentru Azil al Ministerului de Interne sârb, lui Ghiţă îi fusese acordat azil în Serbia în iunie 2018, dată fiind ‘ameninţarea de persecuţie în ţara de origine din cauza opiniilor lui politice’.

Potrivit Curţii de Apel, tribunalul de primă instanţă a concluzionat în mod justificat că situaţia lui Sebastian Ghiţă se va deteriora în cazul extrădării lui în România.

Sebastian Ghiţă a fost pus în libertate la sfârşitul lunii mai 2017, după ce avocatul său a depus o cauţiune de 200.000 de euro.

Pe data de 12 august, Digi24.ro a publicat noi imagini cu Sebastian Ghiţă, fostul deputat dat în urmărire internaţională, după ce în 2016 a fugit din ţară, deşi era sub control judiciar.

Un telespectator Digi24 ne-a transmis mai multe fotografii în care este surprins pe o plajă de lux din Muntenegru, în apropiere de Insula Sfântul Ştefan.

Ministerul Justiției a formulat două capete de cerere pentru extrădare, dar între timp a renunțat la unul dintre ele după achitarea lui Sebastian Ghiță într-un dosar de corupție.

Ghiță fusese arestat pe 14 aprilie 2017 în Belgrad.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here