Un incendiu izbucnit la o fabrică de lapte și brânzeturi din Mizil a scos la iveală mai multe nereguli. Incendiul s-a produs pe data de 1 august, iar joi, 11 august, Garda de Mediu Prahova a anunțat că a amendat societatea și a dispus sistarea activității.
“În urma incendiului produs în data de 01.08.2022 în localitatea Mizil, Garda de Mediu Prahova a sancționat cu amendă contravențională în valoare de 60.000 lei și sistare de activitate o societate cu activitatea de fabricare a laptelui și brânzeturilor.
La verificarea în teren s-a constatat că societatea nu a respectat obligația de a se supune cerințelor legale pentru prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului activității asupra mediului ca întreg prin degajarile de emisii de fum în atmosferă. Totodată pe amplasamentul unde a avut loc incendiul, societatea desfășura activitate fără sa dețină Autorizație de mediu.
Astfel, pentru încălcarea legislației de mediu, comisarii de mediu au dispus sistarea activității de producție până la obținerea actului de reglementare.”, a transmis joi Garda de Mediu Prahova într-o postare pe facebook.
Reamintim că pe data de 1 august a izbucnit un incendiu de amploare la fabrica din Mizil, care a afectat acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 400-450 de metri pătrați. Cinci autospeciale de pompieri au intervenit la acel moment pentru a stinge flăcările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here