fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Faci bani pe Facebook sau Youtube? Antifrauda te-ar putea sancționa

Citește Și

- Reclamă -

Persoanele care încasează venituri din activitatea pe Facebook sau pe Youtube ar putea fi sancționate de departamentul Antifraudă din cadrul ANAF.

Instituția verifică veniturile obținute din activități specifice mediului online, precum monetizarea publicării de conținut multimedia pe site-uri, rețele de socializare și platforme audio-video (Facebook, Youtube, etc) sau din vânzarea de programe sau aplicații software pe platforme dedicate, precum Google Play Store, au anunțat reprezentanții autorității fiscale miercuri, 22 decembrie.

- Reclamă -

Încă de la începutul anului 2021, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au inițiat controale pentru verificarea veniturilor persoanelor care desfășoară astfel de activități. 35 de persoane au fost identificate ca obținând venituri de aproximativ 26,33 milioane de lei, pe care nu le-au declarat, parțiat sau integral. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate, ANAF a emis decizii de impunere, scrie hotnews.ro.

De exemplu, un tânăr de 28 de ani a încasat 2,11 milioane de lei, venit pe care nu l-a declarat la stat, aceasta fiind una dintre cele mai mari sume nedeclarate identificate de Antifraudă, mai scrie sursa citată. Tânărul a obținut banii în perioada 2016-2017 prin monetizarea traficului generat de conținutul publicat pe un site, prin intermediul Google AdSense. ANAF a emis o decizie de impunere pe numele acestui în valoare de 483.587 lei.

Trebuie menționat cã, în aceeași mãsurã, existã și persoane care și-au declarat veniturile obținute din aceste activitãți.
De exemplu, o persoanã nãscutã în 1985 a obținut în perioada 2020-2021 venituri totale de cca 1,70 mil lei și a depus Declarația Unicã, în care a declarat venitul net impozabil obținut în 2020, și a achitat impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

„Inspectorii antifraudã fiscalã vor continua sã verifice veniturile obținute din activitãți specifice mediului online pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformãrii voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. ANAF recomandã tuturor celor care desfãșoarã, sau intenționeazã sã înceapã, o astfel de activitate, sã se asigure cã declarã și achitã toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.”, mai scrie hotnews.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut