fbpx
joi, iunie 20, 2024
spot_img

Faci nunta în Prahova? Iată ce trebuie să ceri patronului restaurantului pentru a te asigura că nu există risc de incendiu

Citește Și

- Reclamă -

nuntaAnual, în Prahova, au loc 5.000 de nunți. Prahovenii care doresc să se asigure că restaurantul unde plănuiesc să sărbătoarească marele eveniment nu prezintă risc de incendiu trebuie să ceară patronilor avizul sau autorizația pentru securitate la incendiu. Asta în cazul în care o dețin. Menționăm faptul că aceste autorizații sunt emise la cererea deținătorilor localurilor. Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, avizele diferă de la locație la locație.

“Dacă ne referim la un spațiu cu destinația de alimentație publică și cu suprafață mai mare sau egală cu 200mp trebuie să îndeplinească cerința că este o sală aglomerată, cu 200 de persoane la parter, dacă este cazul cu etaj 150 de persoane, și suprafața aceea mai mică de 4 mp pentru fiecare persoană și are funcțiunea de comerț și o suprafață mai mare sau egală cu 400mp. Pentru o asemenea locație trebuie să luăm avizul înainte de începerea lucrărilor la construcții noi, dacă le modificăm pe cele existente sau schimbăm destinația acestora. Din start, trebuie autorizat din punct de vedere al îndeplinirii condiției de securitate la incendiu, apoi se va depune la noi și o cerere a proprietarului sau a beneficiarului spațiului respectiv, dar și toată documentația tehnică, adică toate planurile pe care le are din punct de vedere al proiectării și executării. Le anexăm, noi mergem pe teren și verificăm. În măsura în care documentația tehnică se pliază perfect cu ceea ce găsim noi la fața locului, atunci se obține acest aviz pentru securitate la incendiu. Dar toate acestea se fac doar în baza unei cereri făcute de către patroni. ISU nu face asta din oficiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

- Reclamă -

Există însă și locații care nu necesită un astfel de aviz pentru securitate la incendiu.

“Localurile unde spațiul este unul îngust, de exemplu sunt locații de 70, 100 de persoane, și care îndeplinesc normele și măsurile de protecție a incendiilor, nu fac obiectul unui aviz pentru securitate la incendiu”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Cu vaca la plimbare pe principalul bulevard din Câmpina. Trafic îngreunat

Imagini incredibile surprinse de un amator în Câmpina, în 2024. Mai multe vaci au ieșit la plimbare chiar pe...