fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Facturile la energie cresc de la 1 iulie

Citește Și

- Reclamă -

Facturile de la Transelectrica va crește cu 40% începând cu 1 iulie, anunță compania. Potrivit hotnews.ro, impactul pentru o valoare medie este de sub un leu. Serviciul de sistem presupune menținerea siguranței sistemului de energie național. 

Tariful pentru serviciile companiei crește de la 1 iulie de la 9,17 lei pe MWh la 12,84 lei, acest lucru reflectându-se în facturile oamenilor. 

Acest tarif a mai fost majorat o data la 1 ianuarie, de la 6,64 lei pe MWh la 9,17 lei. 

- Reclamă -

„Modificarea valorii tarifului a fost determinată de aplicarea mecanismului de corectare a deviațiilor semnificative de la prognoza care a stat la baza aprobării tarifului intrat în vigoare la data de 01 ianuarie 2024, în conformitate cu prevederile cadrului de reglementare emis de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei”, anunță compania.

Această majorare se aplică tuturor consumatorilor din România, transmite hotnews.ro.

Impactul asupra facturilor variază în funcție de consum. Astfel, pentru un utilizator cu un consum mediu de 100-500 kWh pe lună, creșterea tarifului este de sub un leu/lună. 

- Reclamă -

De asemenea, prețurile finale sunt plafonate de stat până la 31 martie 2025, deci cei care plătesc 0,68 lei sau 0,8 lei pe hWh nu vor simți această modificare. 

Suma suplimentară pentru tarif va fi decontată furnizorilor din bugetul statului. 

În schimb, clienții cu un consum mai mare de 300 kWh pe lună care plătesc prețuri mai mici decât cele plafonate vor resimți această creștere. Facturile acestora vor crește cu circa 2-3 lei pe lună, în funcție de consum. 

Prin serviciul de sistem, compania Transelectrica asigură menținerea funcționării propice a sistemului național de energie și eficiența pieței de energie pentru toți consumatorii. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...