Acuzații grave pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanța, despre care familia unei paciente care a murit spune că femeia a fost umilită. Unitatea medicală este acum vizată de mai multe anchete, după ce familia a declarat că femeia a fost legată de pat, umilită, iar mâncarea i-a fost aruncată pe jos. Totodată, familia susține că pacienta s-a infectat cu coronavirus în spital.

“Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut și o infecție, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită”, a povestit fiica femeii, care era din Năvodari, scrie realitatea.net.

Femeia spune că a înregistrat o parte din conversațiile telefonice pe care le-a avut cu mama sa când era internată și că pacienta se plângea că personalul medical îi arunca mâncarea pe jos și nu îi dădea apă.

“Cum își permite să-mi arunce cu mâncarea pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, și le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul și eu strigam de 4-5 ore că vreau apă”, i-ar fi spus femeia fiicei sale, notează ziare.com.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța susține că nu știe dacă femeia a fost sau nu legată de pat, dar că o astfel de practică este folosită pentru ca pacienții să nu își facă rău.

Familia a depus mai multe plângeri la Poliție, Parchet, DSP și Colegiul Medicilor. Direcția de Sănătate Publică Constanța susține că, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost corect. Celelalte instituții au încă anchete în desfășurare, mai scrie realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here