centru vechi

centru vechiPrimarul Sorin Oprescu a impus noi reguli privind condițiile de funcționare a barurilor și teraselor din Centrul Vechi al Capitalei. Pe data de 7 aprilie au fost aprobate normele de aplicare a unei Hotărâri de Consiliu General.

Potrivit normelor elaborate de Direcția Generală Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Municipiului București, terasele din Centrul Istoric nu vor mai beneficia de televizoare, plasme sau videoproiectoare. Pentru a putea funcționa, fiecare terasă trebuie să aibă un aviz de la Direcția Generală Dezvoltare Urbană, potrivit sursazilei.ro.

În Centrul Istoric vor fi interzise utilizarea jardinierelor din metale plastice și a plantelor decorative artificiale, construirea platformelor și utilizarea covoarelor din materiale plastice, utilizarea mobilierului de terasă pliant și a mobilierului din material plastic.

Pe terasele sezoniere sunt interzise aparatura electronică de tip TV plasmă LDC, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora.

De asemenea, în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti este interzisă prepararea în aer liber a oricăror produse alimentare, cu excepția standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurtă durată culturale. 

Mai mult decât atât, pe terasele sezoniere este interzisă organizarea de evenimente festive private (nunţi, botezuri), iar muzica şi spectacolele live organizate trebuie să să termine la ora 22.00.

Primăria Capitalei atrage atenția că nerespectarea acestor norme “se va sancţiona potrivit actelor normative în vigoare şi va conduce la retragerea avizului de amplasament şi aducerea terenului la starea iniţială prin dispozitea PrimaruluI general şi pe cheltuiala agentului economic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here