andrei volosevici cerut demisia director termo ploiesti
Situaţie tensionată la Termo Ploieşti! Pe lângă valul de demisii din conducere şi acuzele privind un prejudiciu generat de ratarea unei rezervări la gaze, operatorul de termoficare al municipalităţii riscă şi să rămână fără bani de gaze. Consiliul Local a aprobat astăzi un avans la subvenţie, însă autorităţile avertizează că societatea n-a mişcat nimic pentru a semna contracte cu asociaţiile de proprietari şi a începe să încaseze veniturile proprii.

Într-o şedinţă extraordinară convocată astăzi, forul legislativ ploieştean a aprobat plata unui avans la subvenţia de la bugetul local destinată acoperirii diferenţei dintre tariful general la gigacalorie şi cel destinat populaţiei. Mai simplu spus, în loc să mai aştepte până la emiterea facturilor, Primăria îi va plăti operatorului mai devreme nişte bani, astfel încât, la rândul său, Termo să aibă de unde să cumpere gaze.

În cazul de faţă vorbim despre un avans în valoare de 7 milioane de lei, care va fi acordat după ce, tot de la bugetul local, Termo Ploieşti a mai primit 5 milioane la înfiinţare, reprezentând capitalul social, un alt avans, de 5 milioane, şi un împrumut pe un an, de 10 milioane.

Preşedintele CA-ului de la Termo Ploieşti şi-a dat demisia din funcţie

În timpul şedinţei de astăzi a Consiliului Local, primarul Andrei Volosevici a vorbit despre o estimare de 40 de milioane de lei, explicând că alt avans, după cel aprobat acum, nu va mai putea fi acordat până la finalul anului, sugerând că e posibil să se mai recurgă la un împrumut şi cerând ca societatea să înceapă să încheie contracte cu asociaţiile de proprietari şi să încaseze bani din activitatea curentă.

“Termo Ploieşti nu are niciun buget aprobat şi cheltuie aşa cum consideră directorul”

Primarul a reclamat că operatorul n-a înregistrat până acum niciun venit, practic trăind doar din banii primiţi de la bugetul local. Mai grav, Andrei Volosevici a amintit şi că societatea subordonată Consiliului Local funcţionează fără un buget aprobat de forul legislativ.

“În momentul acesta Termo Ploieşti nu are niciun buget aprobat şi cheltuie aşa cum consideră directorul. O societate în subordinea dumneavoastră trebuie să funcţioneze în baza unui buget, pe care doar dumneavoastră îl puteţi aproba. Solicit membrilor AGA să verifice încă o dată faptul că s-a produs un prejudiciu de 1,4 – 1,5 milioane. Este motivul pentru care am cerut demisia domnului director. Am cumpărat de la FUI (n-r- furnizorul de ultimă instanţă), deşi nu trebuia, o cantitate de 14.000 de mW pe luna octombrie, care în mod normal trebuia plătită cu 150 de lei şi a fost plătită cu 370 de lei. Nu s-a facturat nimic în momentul acesta. Nimic! Membrii AGA sunt minţiţi, li se spun nişte poezii gen «avem 400 de contracte», doamnei viceprimar i se spune «cine eşti tu?», sunt 15 milioane daţi până acum şi încă 7 astăzi şi nu avem un contract să încasăm un leu”, au fost nemulţumirile expuse în faţa consilierilor locali, în timpul şedinţei de luni, de primarul Ploieştiului.

Andrei Volosevici i-a cerut demisia directorului Termo Ploieşti, reclamând un prejudiciu de aproape 1,7 milioane de lei

“În acest ritm, avem o problemă foarte mare de a plăti în avans gazul pentru luna ianuarie, pentru că nu se încasează nimic. Asta este realitatea societăţii. Legea spune aşa: 30% maxim pe trimestru putem să dăm avans. Cu aceştia 7, am terminat maximul de avans pe care îl putem da la nivel de subvenţie. Ce urmează? Estimări: undeva în jur de 40 de milioane avans ca să cumpărăm gazul. Nu ştiu cum, probabil că printr-un împrumut, altfel nu înţeleg cum. În momentul în care s-a aplaudat pe aici că aţi găsit soluţia şi eu eram circumspect, toată lumea m-a ciomăgit pe mine, dar realităţile vin”, a mai menţionat Andrei Volosevici.

Consilierul local Valentin Marcu, membru în AGA la Termo Ploieşti, a răspuns că operatorul va factura, pentru început, în baza contractelor vechi găsite de la Veolia Energie, precizând că acest lucru e permis de legislaţia în domeniul serviciilor publice şi că intenţia este ca primele facturi să fie emise către asociaţiile de proprietari în decembrie, pentru perioada de la finalul lunii octombrie în care a fost furnizat agent termic şi luna noiembrie în întregime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here