fbpx
sâmbătă, iunie 15, 2024
spot_img

Ferma Dacilor: Tribunalul Militar decide astăzi dacă redeschide urmărirea penală în cazul a doi șefi ISU Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Tribunalul Militar București este așteptat să se pronunțe asupra solicitării DNA de redeschidere a urmăririi penale în cazul a doi șefi ISU Prahova acuzați că au favorizat funcționarea complexului Ferma Dacilor fără avize.

Este vorba despre un fost comandant al ISU Prahova, Elisei Tiberiu Dumitru, și o angajată de la compartimentul Prevenire al instituției, Cristina Chelba, acuzați că au favorizat funcționarea fără aviz a pensiunii Ferma Dacilor, care a fost făcută scrum într-un incendiu în noaptea de Crăciun. Opt oameni au murit în urma incendiului.

Dosarul a fost trimis de la o instanță la alta timp de cinci luni, până când Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Tribunalul Militar este competent să decidă în acest caz.

- Reclamă -

DNA clasase inițial acest dosar, dar la începutul lunii ianuarie, la câteva zile de la incendiu, a solicitat redeschiderea urmăririi penale față de cei doi.

Elisei Tiberiu Dumitru, fostul șef ISU Prahova, s-a pensionat, iar Cristina chelba deține în prezent o funcție în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), superioară celei pe care o avea în ISU Prahova.

DNA a înregistrat inițiat cererea la Tribunalul Prahova, care a declinat competența.

- Reclamă -

Anul trecut, în a doua zi de Crăciun, opt persoane, între care şi minori, au murit arse într-un incendiu care a devastat pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, judeţul Prahova. Printre victime se numără unul dintre fiii patronului de facto al pensiunii, Cornel Dinicu, un controversat om de afaceri prahovean, dar şi prieteni ai patronului.

Verificările făcute în urma incendiului au arătat că pensiunea funcţiona fără avizele de securitate la incendiu, ISU Prahova fiind instituţia responsabilă  cu controale în acest caz.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...