Anchetatorii au descoperit la perchezițiile domiciliare efectuate la gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas sute de documente din dosare, sau despre diverse persoane, de la oameni de afaceri și politicieni, la interlopi din județ. Vorbim în multe dintre cazuri de documente secret de stat sau clasificate, fișe de la Evidența Persoanelor obținute în urma accesării bazei de date a MAI, printate, multiplicate și scoase în afara unității, lucru care este ilegal. Procurorii au găsit documente atât în birourile ofițerilor, cât și la domiciliile lor, de unde ar putea rezulta ideea că pentru cele duse acasă polițiștii aveau un interes mai mare de a le studia sau folosi.

Printre documentele găsite la percheziții se numără și acte referitoare la copiii cunoscutului interlop Sandu Zamfir, zis Austrianu. Este vorba despre mai multe documente din dosarul acestora pentru înscrierea la examenul auto. Este important de precizat că cei doi fii ai lui Austrianu, Sandu Cosmin și Curcă Lorentz, au susținut examenele auto în Pitești, în perioada în care a fost scandalul privind permisele auto false emise în Argeș.

Documentele găsite la percheziție despre cei doi includ cereri de înscriere la școala de șoferi, registre evidență prezență la cursuri, fișe individuale de prezență, copii ale buletinelor celor doi, certificate medicale necesare obținerii permisului de conducere, dar și adrese de la inspectoratele școlare. Unul din documente reprezintă o adresă de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova către Poliția Prahova prin care este specificat că Lorentz Curcă nu a fost elev al nici unei școli din județ. Tot acolo se găsește o adeverință semnată și ștampilată de la Școala nr. 17 din Pitești conform căreia Curcă Lorentz a terminat 8 clase la acea unitate de învățământ, adeverință eliberată pentru examenul auto. Însă, polițiștii au obținut și un document de la ISJ Argeș care spune că Lorentz Curcă nu a fost elev la nici una din unitățile din județ și inclusiv o adresă de la Școala nr. 17 care spune că nu l-a avut elev pe fiul lui Austrianu și că nici nu au eliberat adeverința în baza căreia Lorentz Curcă a susținut examenul pentru eliberarea permisului auto.

Aceste documente ar putea fi considerate probe care să arate că cel puțin unul din copiii lui Austrianu a obținut permisul de conducere cu acte false, iar faptul că polițiștii aveau aceste documente la domiciliu ar putea arăta interesul lor de a deschide un dosar penal pe numele unuia dintre copiii interlopului.

Iată mai jos documentele găsite la percheziții:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here