semnare contract finantare master plan apa canalizare hidro prahova
Autorităţile prahovene au semnat luni contractul de finanţare din fonduri europene pentru noul master-plan de apă şi canalizare, care va fi gestionat de Hidro Prahova şi propune investiţii de aproximativ 690 de milioane de euro cu tot cu TVA, până la finalul lui 2025.

Venit luni la Ploieşti, ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Ioan Marcel Boloş, a semnat contractul de finanţare europeană, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi directorul Hidro, Dorin Leţea, aceştia anunţând că acesta este cel mai mare proiect derulat în prezent în ţară în domeniul alimentării cu apă potabilă şi modernizării reţelelor de canalizare.

85% din valoarea eligibilă a proiectului va fi asigurată prin finanţare europeană nerambursabilă, CJ Prahova urmând să aibă o cotă de 2% din valoarea eligibilă, iar diferenţa de 13% să fie acoperită de la bugetul de stat. Termenul de implementare va fi în decembrie 2025.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, a anunţat că primele 10 licitaţii ar urma să fie lansate în termen de aproximativ o lună, explicând că reprezentanţii Hidro Prahova au lucrat la caietele de sarcini dinainte de semnarea contractului de finanţare.

Aceste investiţii prinse în master-planul de apă şi canalizare vizează 42 de localităţi din Prahova, respectiv Adunaţi, Albeşti Paleologu, Aluniş, Ariceştii Zeletin, Azuga, Băicoi, Balta Doamnei, Bălţeşti, Băneşti, Bertea, Breaza, Buşteni, Câmpina, Cărbuneşti, Ceraşu, Comarnic, Drăgăneşti, Dumbrava, Fulga, Gherghiţa, Izvoarele, Mizil, Păcureţi, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Sălciile, Scorţeni, Sinaia, Slănic, Surani, Şirna, Şoimari, Ştefeşti, Telega, Tinosu, Tomşani, Urlaţi, Vălenii de Munte şi Vărbilău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here