Președintele Administrației Fondului pentru Mediu a transmis românilor că procedura de finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice va deveni mai simplă. De acum, instalatorii se vor ocupa atât de evaluarea proiectului, cât și de instalarea panourilor.

Programul prin care românii care vor să își producă singuri energia electrică vor primi drept finanțare 20.000 de lei, va porni începând cu luna iunie.

“Facem modificări asupra ghidului de finanțare pentru ușurarea programului şi în același timp datorită modificărilor pe care le facem pentru ghidul va trebui modificată şi aplicația informatică noi estimam într-un maxim de 2 săptămâni noua variantă de ghid va fi publicată şi pentru dezbatere publică şi va începe procesul de evaluare.

Prin modificarea ghidului de finanțare estimam ca lucrurile vor merge extrem de rapid deoarece instalatorii vor face ei singuri evaluarea şi vor monta. În același timp AFM-ul asumându-si un termen de 30 de zile pentru plată după ce vom primi documentele de recepție finală.

Estimez că undeva în luna iunie va porni programul cu noua metodologie şi după ce programul va porni ţine de instalatori cât de repede vor reuși să instaleze panourile pentru fiecare gospodărie în parte.

Sunt peste 44 de mii de cereri depuse. Suntem într-o procedura de externalizare a evaluării, suntem în curs cu aceasta procedură şi imediat după ce vom publica noua metodologie din noul ghid lucrurile vor merge mai repede.

Toate cererile care au fost depuse indiferent, si vor fi declarate elgibile, AFM ul le va finanța chiar daca va depăși puțin bugetul alocat. Noi am mers pe o contractare de 150%, vom finanța toate cererile care au fost depuse”, a transmis președintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here