fbpx
luni, aprilie 22, 2024
spot_img

Firma directorului Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, vizată de o anchetă a Poliției Prahova. FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD
Click pentru a mări imaginea

Poliția Prahova are în lucru o anchetă la Clubul Sportiv Municipal Ploiești care vizează contracte din perioada 2015-2017. Potrivit unor surse apropiate anchetei, una dintre societățile vizate de cercetări este Serviceteam Birotica, firmă care aparține directorului Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță. Deși în acte societatea este, la acest moment, pe numele fratelui lui Cătălin Ioniță, în realitate este controlată de directorul Rosal. Totodată, ca urmare a unei solicitări a ziarului Incomod, Poliția Prahova a răspuns că structurile abilitate verifică legalitatea contractelor pe care Serviceteam Birotica le are cu instituții publice (foto dreapta).

De altfel, de-a lungul timpului Serviceteam Birotica a mai făcut obiectul unor articole în presa locală, articole în care s-a vorbit despre cum această societate este abonată la bani publici, în mare parte la bani proveniți din CSM Ploiești.

- Reclamă -

De exemplu, din februarie 2016 până la sfârșitul lui 2017 Serviceteam Birotica a avut contracte cu mai multe instituții publice în valoare totală de 302.361 lei, adică aproape 70.000 de euro. Interesant este că peste 50.000 de euro sunt contracte avute cu o singură instituție publică din Ploiești, CSM, în condițiile în care clubul era la acea vreme la un pas de un colaps financiar.

Peste 50.000 de euro (234.897 lei) a încasat în total Serviceteam Birotica de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești (CSM) în perioada menționată mai sus, în condițiile în care sportivii plecau la acea vreme pentru că nu își primeau salariile. Cei peste 50.000 de euro au fost plătiți pentru mentenanță la aparatele de aer condiționat, imprimante, xeroxuri și calculatoare.

În afară de Clubul Sportiv Municipal, Serviceteam Birotica a mai avut contracte pe bani publici cu Primăria Urlați, Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești, Spitalul de Pediatrie Ploiești, Poliția Locală Ploiești, CSS Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova, Teatrul Toma Caragiu și Primăria Ploiești.

- Reclamă -

Inițial, firma figura în acte ca fiind a lui Florin Drăguș, un apropiat al directorului Rosal Cătălin Ioniță și, totodată, angajat al operatorului de salubritate. După ce în presa locală au apărut articole privind afacerile pe care Serviceteam Birotica le face pe bani publici, câteva luni mai târziu Florin Drăguș a ieșit din firmă. Firma a fost preluată de Ioniță Eduard Marius, nimeni altul decât fratele lui Cătălin Ioniță. În plus, Eduard Ioniță este, la rândul lui, angajat Rosal Ploiești.

Cu toate acestea, în anumite cercuri, Cătălin Ioniță neagă că ar avea vreo legătură cu Serviceteam Birotica. Reporterii Incomod au intrat, însă, în posesia dovezii că acesta este cel care controlează societatea abonată pe bani publici.

Ziarul Incomod publică mai jos un schimb de corespondență între Serviceteam Birotica și o altă societate care a avut relații contractuale cu această firme. În discuție se observă că cel care negociază/reprezintă Serviceteam Birotica este chiar Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploiești, care susține că nu are nicio legătură cu firma care a trecut de la Florin Drăguș la Eduard Ioniță. În documentele pe care urmează să vi le prezentăm, Cătălin Ioniță negociază personal vânzarea unor televizoare. Totodată tot el negociază și cumpărarea unor bunuri de la cealaltă societate, corespondența dovedind clar implicarea sa directă în soc sus-menționată.

Vezi mai jos galerie foto cu documentele:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PSD Prahova: Iulian Dumitrescu anunță că doreste să candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de...

PSD Prahova a emis un comunicat de presă ca reacție la faptul că Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului...
Sari la conținut