Marin Teodor Mina, fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit că a omorât o vecină cu mai multe lovituri de cuţit la începutul lunii februarie, apoi a incendiat casa femeii. Femeia omorâtă avea 65 de ani și locuia singură.

Teodor Marin Mina, principalul suspect în cazul crimei de la Lipănești, și-a recunoscut fapta.

Potrivit încheierii de ședință a Tribunalului Prahova în urma căreia tânărul a fost arestat preventiv, agresorul avusese, anterior comiterii crimei, mai multe conflicte cu victima. Acesta intrase, în repetate rânduri, în locuința femeii pentru a sustrage bani și bunuri.

Pasaje din încheierea de ședință a Tribunalului Prahova:

“În fapt, potrivit actelor efectuate până la acest moment în cursul urmăririi penale, rezultă că la data de 04.02.2019, ora 03:48, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Boldeşti Scăeni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către numitul XX, că la locuinţa vecinei sale, numita XX, din ……………………………. a izbucnit un incendiu. După lichidarea incendiului şi verificarea locuinței, în interiorul camerei de locuit din partea sudică, a fost găsit cadavrul unei persoane de sex feminin, carbonizat în proporție de aproximativ 50%, ce s-a constatat a fi a proprietarei XX.

Cadavrul numitei XX, …………………, a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploiești, în vederea efectuării necropsiei. Potrivit concluziilor preliminare, emise de Serviciul de Medicină Legală Ploieşti:

Moartea susnumitei (XX) a fost violentă. Ea s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi multiple, tăiate-înțepate, penetrante. Leziunile traumatice constatate s-ar fi putut produce prin lovire cu corpuri dure, ascuțite, tăietoare-înțepătoare. Cadavrul prezintă urme de ardere și carbonizare. Moartea poate data din 03/04.02.2019.”, se arată în documentul citat.

Citește aici ce le-a declarat suspectul anchetatorilor și care a fost filmul crimei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here