Florica Niță (foto sus), autopsiera din cadrul Spitalului Județean Ploiești, implicată de-a lungul anilor în mai multe scandaluri, a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare.

Niță a fost găsită vinovată pentru instigare la distrugere. Ca pedeapsă complementară, Curtea de Apel Ploiești a decis ca Florica Niță să nu mai aibă voie să ocupe o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Decizia Curții de Apel este una definitivă. În acest condiții, autopsiera va rămâne totuși în postul pe care îl ocupă în cadrul celui mai mare spital din județ și asta pentru că instanța nu i-a interzis să-și continue activitatea în profesia sa. Instanța de fond, Juecătoria Ploiești, a decis să o condamne pe Florica Niță și la plata unor despăgubiri către partea vătămată, în valoare de 20 000 de lei reprezentând daune materiale și 10.000 de euro. Curtea de Apel a decis ca despăgubirile acordate de Judecătorie să rămână valabile.

Florica Niță, cunoscută în Ploiești drept tanti Florica de la morgă, a fost trimisă în judecată după ce a fost acuzată că a plătit mai multe persoane să incendieze cosciugele unei firme de pompe funebre, asta în condițiile în care și familia autopsierei deține o afacere în domeniu. În 2010, tanti Florica a fost mutată disciplinar la Spitalul Municipal Schuller din Ploiești, după ce a fost acuzată că a condiționat eliberarea cadavrelor din morga spitalului, obligând aparținătorii să apeleze la serviciile funerare ale societății sale.

Sentința dată de Judecătoria Ploiești: În baza art. 25 C.pen. rap la art. 217 alin. 1 si 4 C.pen din 1969 cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă pe inculpata NITA FLORICA la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere, faptă din data de 09/10.02.2013. În baza art. 86 ind. 1 Cod penal din 1969, instanţa dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani stabilit în condiţiile art. 86 ind.2 alin. 1 C.pen.din 1969. În baza art. 86 ind. 3 C.pen. din 1969 va pune în vedere inculpatei să se supună următoarelor măsuri de supraveghere şi să respecte următoarele obligaţii:

A) să se prezinte la datele fixate la sediul Serviciului de Probaţiune Prahova;

B) să anunţe orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;

C) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;

D) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă;

În temeiul art. 86ind. 3 alin.2 C.p. din 1969., măsurile sus-menţionate se vor comunica Serviciului de Probatiune Prahova. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.86 ind. 4, alin.1 C.pen. din 1969 privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei în întregime în cazul săvârşirii altei infracţiuni şi asupra dispoziţiilor art.86 ind.4, alin.2 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei în întregime în cazul neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege sau obligaţiilor stabilite de instanţă.

În baza art. 71, alin.5 C.pen., suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale.

În baza art. 397 C.pr.pen. raportat la art. 25 C.pr.pen., art. 19 alin. 1 C.pr.pen., art. 1381 și 1382 C.civ. admite, în parte, acțiunea civilă exercitată de partea civilă Pandelescu Corina Magdalena. Obligă inculpata NITA FLORICA și persoana condamnata Draghiceanu Georgian Valentin, în solidar, la plata către partea civilă Pandelescu Corina Magdalena a sumei de 20 000 de lei reprezentând daune materiale și 10.000 de euro, la cursul BNR de la data plății efective, cu titlu de daune morale. Ia act că nu s-a constituit parte civila față de Pitaru Florin Daniel. Ia act că a renunțat la pretențiile civile solicitate față de Ciusdel Constatin. În temeiul art. 272 rap. la art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpata la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În temeiul art. 276 alin. 1 C.pr.pen. obliga inculpata Nita Florica in solidar cu persoana condamnata Draghiceanu Georgian Valentin la plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuileile judiciare făcute pe persoana vătămată.

Sentința dată de Curtea de Apel Ploiești – definitivă Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, împotriva sentinţei penale nr. 1610 din data de 06.07.2016 pronunţată de Judecătoria Ploieşti, privind pe inculpata Niţă Florica. Desfiinţează, în parte, sentinţa atacată şi rejudecând: Aplică inculpatei pedeapsa accesorie prev. de art.64 lit.a) şi b) teza a II-a C.p. anterior. Constată că inculpata a fost reţinută preventiv la data de 25.04.2013. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge apelul declarat de inculpata Nita Florica, împotriva aceleiaşi sentinţe. Obligă apelanta inculpată la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 22 februarie 2017.

2 COMENTARII

  1. Apa trece,pietre raman.Ce-au facut s-o inveterate minte?Uite de-aia se duce tara de raps,cu Asa judecatori si hoti nepedepsiti,inclusive cei din politica!

  2. Asa este,scursura de florica practic a comandat un atac cu sticle incendiare a unei case unde dormeau 9 suflete!!!
    Daca justitia e corupta si asemenea scursuei scapa, cat de curand dreptatea o sa fie ochi pentru ochi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here