Un nou focar de coronavirus a fost confirmat la un cămin de bătrâni din Prahova.

Potrivit Prefecturii Prahova, 19 dintre cei 34 de angajați au fost confirmați ca având COVID-19, pe data de 24 iunie. Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unității respective a anunțat Direcția de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajați), cât și persoanelor internate aici (68 de beneficiari).

Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost positive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt și cele 68 de probe prelevate de la beneficiari.

”Cadrele depistate pozitiv au fost internate. DSP a dispus ca personalul care a fost testat și are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă și să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecție.

Facem precizarea că, la sfârșitul lunii aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaților din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din județ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie și au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situații”, au precizat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Potrivit surselor Ziarul Incomod este vorba Căminul De Bătrâni Sanatour din Homărăciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here