fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

13 asistente și infirmiere angajate ale Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina au primit rezultate pozitive la testul pentru depistarea SARS-CoV-2. Noul virus a fost adus în spital de către o asistentă care s-a întors recent la serviciu după ce a fost în concediu.

Femeia a avut simptome și a decis să se testeze, iar rezultul analizei a confirmat suspiciunea. Ulterior, personalul medical care a intrat în contact cu prima asistentă a fost testat, astfel că au mai fost depistate alte 12 cazuri de infectare cu noul virus.

- Reclamă -

Medicul Irina Minescu, managerul Spitalului Voila din Câmpina, a confirmat pentru Adevărul că au fost testați și pacienții, cu test rapid, dar rezultatele au fost negative.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate și externate, iar 73 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex feminin, cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Ambele prezentau comorbidități.

”Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la o societate comercială și într-una dintre secțiile Spitalului de Psihiatrie Voila de pe raza județului. În cazul agentului economic, unde au fost testate pozitiv nouă persoane, au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activității la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecția spațiilor și asigurarea continuității lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive. La unitatea medicală unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaților), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică și au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive și a contactilor, redirecționarea personalului de pe alte secții”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

- Reclamă -

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -22 pacienți, dintre care 11 sunt ventilați.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost depistate 63 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut