21 de persoane, pacienți și angajați ai Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina au primit rezultate pozitive la testul pentru depistarea noului coronavirus.

Dintre persoanele infectate, 21 au fost confirmate într-o secție a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecție. În primă fază, a fost vorba de 13 angajați. Ulterior, după testarea întregului personal și a pacienților, au mai fost înregistrare confimări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienți și alți cinci angajați.

Potrivit unor surse medicale, virusul a fost adus în spital după ce o asistentă medicală s-a întros la serviciu din concediu. Aceasta a prezentat simptome, s-a testat voluntar, iar rezultatul a confirmat suspiciunea.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1940 de persoane. Dintre acestea, 2351 au fost declarate vindecate și externate, iar 82 au decedat.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin, cu vârstele de 67 și 70 de ani, și una de sex masculin, cu vârsta de 60 de ani). Toate prezentau comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 19 sunt ventilați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 776 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 143 de persoane, 95 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 29 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 6127 de sancțiuni (patru în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 23 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților prevăzute în Legea 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 3500 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here