fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Focar de COVID-19 în Liceul Militar din Breaza. Peste 30 de elevi infectați, iar 17 au ajuns în spital

Citește Și

- Reclamă -

36 de elevi ai Colegiului Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza s-au infectat cu SARS-C0V-2, 17 dintre ei fiind internați în Spitalul Municipal din Câmpina, la secția pediatrie. În campus au mai rămas doar 19 elevi care se află în caratină pentru o perioadă de 14 zile, în spaţii special amenajate. Liceul militar este închis din data de 11 noiembrie, iar cei mai mulţi dintre liceeni au fost trimişi acasă, cursurile desfăşurându-se în sistem on-line.

Primul focar de COVID-19 a fost descoperit încă de la începutul anului şcolar. Pe 15 septembrie, şapte elevi din clasele a IX-a, a XI-a şi a XII-a au fost depistaţi pozitiv, iar cursurile au trecut pentru o perioadă din scenariul verde în sistem on-line. Elevii însă au rămas în campus şi participau la ore din camera de cămin, folosind tabletele puse la dispoziţe de unitate de învăţământ.

- Reclamă -

Acest prim impas a fost depăşit pentru ca la începutul lunii noiembrie să izbucnească din nou un focar mult mai mare de data aceasta. Potrivit unor surse medicale, începând cu data de 31 octombrie, la Spitalul Municipal din Câmpina au început să fie aduse „plutoane” de elevi din liceul militar din Breaza, cei mai mulţi cu forme uşoare ale bolii, dar cu stare febrilă.  O parte dintre aceştia au rămas internaţi la secţia de pediatrie a spitalului, iar restul au fost trimişi la unitatea militară, unde erau supravegheaţi de medicul şcolii.

Surse apropiate de școală au explicat  - Ziarul INCOMODpentru Adevărul că numărul de cazuri în rândul cadeţilor ar fi explodat după weekendul din 23-24 octombrie, când ar fi fost organizată un fel de „ziua porţilor deschise”, iar părinţii, prietenii sau rudele au putut să-i viziteze pe elevii de la Breaza.

Întâlnirea rude-elevi a avut loc cu respectarea normelor de protecţie, spune Graţiela Mihăescu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar.

- Reclamă -

„Elevilor li s-a dat aprobare să primească vizite de la părinţi, cu păstrarea distanţei fizice, fără îmbrăţişări, strângeri de mână, iar portul măştii a fost obligatoriu”, potrivit purtătorului de cuvânt al colegiului.

La începutul acestui an şcolar toţi elevii care s-au întors la cursuri în septembrie au fost testaţi înainte de a intra la cursuri. Accesul în incinta campusului militar a fost făcut în etape, fiecare an şcolar într-o zi anume.

Virusul însă nu a putut fi ţinut departe, iar pe final de octombrie, început de noiembrie zeci de elevi au fost infectaţi, cu toate mărurile de protecţie impuse.

SURSA FOTO Facebook/cantemircml

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut