Direcţia de Sănătate Prahova a anunţat vineri, 30 octombrie, că a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV-2 la o unitate medicală din judeţ. Este vorba despre Spitalul Azuga, unde au fost testate pozitiv 20 de persoane

”Informaţii de la DSP: 16 cazuri sunt din randul personalului medico-sanitar si auxiliar, 3 pacienti si 1 caz de la paza (serviciu externalizat). Pacientii au fost externati si izolati la domiciliu in monitorizarea medicului de familie. Personalul s-a izolat la domiciliu in monitorizarea medicilor de familie”, se arată într-o informare a Prefecturii Prahova.

Sunt tot mai mulți medici din jdueț care au fost infectați cu noul coronavirus.

Medicul Andrei Ilinca, directorul medical al Spitalului Judeţean Ploieşti, este ultimul din lunga listă a medicilor din Prahova care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Alţi medici şi asistente medicale de cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Ploiești aşteaptă rezultatele testelor. O parte dintre aceştia prezintă deja simptome specifice bolii.

Andrei Ilinca, urgentist ca specialzare, nu este internat în spital. Starea de sănătate a medicului este bună pentru moment, motiv pentru care va rămâne acasă unde urmează deja un tratament.

Nu este singurul doctor din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti bolnav de COVID-10. În urmă cu o săptămână, medicul Violeta Tănase a fost şi confirmată cu noul coronavirus, iar starea ei de sănătate s-a agravat brusc.

Este încă internată în secţia ATI, dar, potrivit unor surse medicale, a depăşit momentul critic.

Victoria Nicuţari, şefa secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean, a fost şi ea infectată. Aceasta a fost internată la un spital din Bucureşti, dar în prezent starea de sănătate s-a ameliorat şi a fost externată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here