Prahova este din nou afectată de apariția pestei porcine. Focarul a apărut într-o fermă de porci din comuna Târgșorul Vechi, unde inițial au murit din cauza virusului, 5 porci.

Proprietarul fermei a anunțat medicul veterinar din localitate, au fost recoltate probe, iar odată cu confirmarea prezenței virusului pestei porcine africane, DSV Prahova a luat primele măsuri.

Restul porcilor din fermă au fost uciși și îngropați, iar localitatea este acum izolată în ceea ce privește circulația animalelor sau a produselor de origine animală.

”În total vorbim despre 57 de porci, inițial 6 au murit din cauza peste porcine africane, iar pentru restul s-a luat măsura uciderii îngropării, pentru a limita răspândirea virusului. A fost stabilită zona afectată, formată din zona infectată și zona tampon, cu o raza  de 13 km de la caz. Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova împreună cu personalul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean vor organiza controlul mijloacelor de transport în scopul identificării transporturilor ilegale de animale şi produse de origine animală precum și controlul privind respectarea de către persoanele fizice a interdicțiilor cu privire la accesul în zonele de restricție”, a declarat pentru Ziarul Incomod, directorul DSV Prahova, dr. George Stratulat.

În acest moment, la nivelul județului, este singurul focar de pestă porcină africană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here