scoala florin comisel ploiesti sala de sport proiect european
Primăria Ploiești a semnat astăzi contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Florin Comișel și construire sală de educație fizică școlară”.

Valoarea totală a proiectului este de 4.220.237,50 lei, finanțare obținută prin Programul Operațional Regional.

Astfel, prin accesarea fondurilor nerambursabile, clădirea școlii va fi reabilitată din punct de vedere termoenergetic și va fi construită și dotată o sală de educație fizică școlară, întrucât, în prezent, nu există infrastructura necesară desfășurării activităților sportive în cadrul școlii, a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Proiectul face parte din programul “O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești” și va contribui la creșterea accesului la educație pentru persoanele din comunitățile marginalizate, aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, mai specifică municipalitatea. Termenul de realizare a investițiilor este 31.12.2023.

Investiţia face parte dintr-un portofoliu de patru proiecte europene, care mai vizează Şcoala “Candiano Popescu”, Şcoala nr. 13 şi Şcoala nr. 19, celelalte trei având deja contractele de finanţare semnate. Toate aceste unităţi se află în zone defavorizate ale Ploieştiului şi sunt cunoscute pentru numărul redus de elevi şi rata mare de abandon şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here