fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Fost agent de poliție trimis în judecată pentru acte de comerț incompatibile cu funcția

Citește Și

- Reclamă -

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Suceava au finalizat cercetările iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.C.I., fost agent de poliţie la data săvârșirii faptelor, în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atri­bu­ţia sau însărcinarea pe care o îndepli­neşte o persoană (infracţiune asi­milată unei infracţiuni de corupţie, fiind pre­vă­zută de art. 12, alin. 1, lit. a, teza I din Legea nr. 78/2000) şi a infracţiunii de fals în declaraţii, ambele în formă continuată.

Din cercetări a rezultat că, deși deținea calitatea de lucrător de poliţie rutieră, calitate incompatibilă cu desfășurarea de activități economice profitabile, în perioada 2010 – 2014, B.C.I. s-a erijat în administrator de fapt al unei societăţi comerciale având  ca principal obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri. În acest sens, a efectuat transporturi de material lemnos în numele societății administrate, pentru o altă firmă, obţinând ve­nituri considerabile, atât pentru sine, cât şi pentru societatea pe care o coordona. Concret, acesta a efectuat un număr de 1.621 transporturi de material lemnos, în urma cărora a obţinut suma totală de 1.626.066  lei.

- Reclamă -

În plus, acesta s-a ocupat şi de serviciile de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor, de alimentarea acestora cu carburanţi, de încheierea de poliţe de asigurare obligatorii de răspundere civilă auto RCA.

Pentru activitatea sa, inculpatul a înca­sat de la administratorul din acte al fir­mei, diferite sume de bani provenite din în­­ca­­­­­sări. În funcţie de profiturile obţinute de societate şi de obligaţiile de plată ale acesteia, banii îi erau oferiți în numerar. În general, sumele variau între 3.000 şi 5.000 lei lunar, dar au existat şi luni în care acesta a primit și 7.000 lei sau altele când nu a primit nicio sumă de bani. Din serviciile de transport coordonate de inculpat au fost încasate următoarele sume anuale:  în anul 2010 – 96.974,05 lei;  în anul 2011 – 268.565,35 lei;  în anul 2012 – 496.600,14 lei; în anul 2013 – 554.084,98 lei; în anul 2014 – 209.841,51 lei.

În conformitate cu dispoziţiile art. 249, alin. 1 Cod de procedură penală, în cursul urmăririi penale s-au luat măsuri asigurătorii asu­pra bunurilor imobile şi mobile ale inculpatului (cotă parte dintr-un imobil şi un autoturism de lux), valoarea totală a bu­nu­rilor asupra cărora s-a instituit măsura asiguratorie fiind de 43.535. lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reacția Rompetrol după explozia de vineri dimineață pe platforma Petromidia

În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță,...
Sari la conținut